Dones amb fills a càrrec: així és l'usuari de Càritas
La bombolla immobiliària, la covid o la crisi inflacionària han marcat la primera dècada de vida de Càritas Diocesana de Terrassa, que atén un volum anual d'usuaris que oscil·la entre les 25.000 i les 29.000 persones. La cap de l'àrea institucional de l'entitat, Marina Pous, ha assegurat --en una entrevista a El Cafè de la Ràdio-- que tot i els canvis d'escenari, les necessitats s'han mantingut i ha situat l'habitatge com un dels principals reptes de present i futur. Pel que fa al perfil de les persones ateses, la gran majoria són dones, cada cop més joves i amb menors a càrrec.
"La pobresa té rostre de dona i cada cop ens trobem persones més joves amb menors a càrrec. Això és preocupant perquè, que la situació d'exclusió social estigui afecant famílies amb nens a càrrec, ens fa posar l'accent en què en un futur aquestes criatures no heretin aquesta situació"
A més dels diferents programes de suport i acompanyament que fa Càritas Diocesana de Terrassa, una altra de les puntes de llança de la tasca de l'entitat és l'empresa d'inserció laboral APASOMI creada el 2015, que cada any fa el seguiment a una trentena de persones en procés de recerca de feina.
"L'acompanyament que proporcionem té la voluntat d'aconseguir que la persona pugui tirar endavant per si sola"
10è aniversari de Càritas
Càritas Diocesana de Terrassa celebra el desè aniversari de la seva constitució com a tal amb un concert solidari aquest vespre (20.30 h) al Monestir de Sant Cugat a càrrec de l'Escolania de Montserrat. Les entrades ja s'han exhaurit, però encara es poden fer aportacions a través d'una fila zero.
"Fem un balanç positiu d'aquests deu anys perquè hem hagut de fer front a crisis que no ens esperàvem. Ha sigut un repte fer aquest acompanyament"