120 alumnes es converteixen en emprenedors
Avui el Saló de Plens no l'han ocupat els regidors i regidores, sinó els alumnes de les escoles Sant Julià, Tarlatana, Vedruna Immaculada i Estel. En total, 120 nens i nenes de cinquè i sisè de primària que aquest curs participen en el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE). El programa, impulsat des de la Diputació de Barcelona, té per objectiu fomentar els valors de l'emprenedoria a través de la creació de cooperatives reals. Al llarg del curs, els alumnes s'organitzen per dur a terme totes les tasques implicades en la creació d'una empresa: repartiment de càrrecs, disseny de la imatge corporativa, creació d'una estratègia de comunicació i d'un estudi de mercat, ideació i producció d'articles. També trien l'entitat social local a què destinar els diners obtinguts amb la venda de productes. Així, de forma lúdica, milloren la seva capacitat de prendre decisions i assumir riscos, treballen aptituds com ara la responsabilitat social o l'autonomia personal i interioritzen valors com l'equitat.
"Hem volgut que el nostre projecte sigui una cooperativa perquè no volem que hi hagi una persona que decideixi pel grup. Tenim presidenta, però tothom té la mateixa capacitat per votar i decidir que es fa amb la nostra cooperativa"
Alumna de l'escola Estel
Al Saló de Plens els han rebut el tinent d'alcaldessa de Promoció Econòmica, Lluís Matas, i el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, que s'han interessat pels seus projectes empresarials. Ambdós han celebrat el seu esforç, els han agraït el caràcter social de les seves propostes i els han animat a continuar treballant.
"Heu dit que aquest projecte us ha ajudat a aprendre a superar desafiaments. Això forma també part de la vida, no tan sols de muntar una empresa"
Lluís Matas, tinent d'alcaldessa
El programa, obert a totes les escoles de la ciutat, es duu a terme des del curs 2013-2014. Des d'aleshores han participat més de 1120 alumnes, que han constituït un total de 46 cooperatives.