En directe: De 05:00 a 07:00
Al Matí (R)
A continuació:
De 07:00 a 09:00
Notícies en Xarxa
De 09:00 a 11:00
El Cafè de la Ràdio
Una cinta de la Policia Municipal tanca un local ocupat | Arxiu Una cinta de la Policia Municipal tanca un local ocupat | Arxiu
15.05.2024 12:27

2023: l'any amb més ocupacions frustrades per la Policia Municipal

La Policia Municipal ha evitat un centenar d'ocupacions al llarg de 2023, el que suposa la xifra més alta des que es tenen registres. Segons dades aportades per l'Ajuntament de Sabadell, entre el juliol de 2019 i el juny de 2023, es van evitar 220 ocupacions, és a dir, 3,5 vegades més respecte del mandat anterior (entre el juny de 2015 i el juny de 2019 se n'havien frustrat un total de 63). 

 

"És el moment de la ciutat amb menys ocupacions dels últims anys. Portem des del 2019 amb dades molt bones de desallotjaments. Hem intentat avortar totes les ocupacions que podem i felicitem la Policia Municipal per la seva tasca"

"Crec que és una línia molt important per garantir la cohesió i la convivència als barris. La seguretat és una política pública molt important i per tant tenim clara la nostra responsabilitat per garantir aquesta convivència als barris"

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell

 

Fi a una ocupació conflictiva al carrer Osona


El consistori ha informat avui que, darrerament, la Policia Municipal ha aconseguit acabar amb l'ocupació d'un local al carrer Osona, de Ca n'Oriac, que estava provocant molèsties al veïnat i problemes de convivència. L'espai ja s'ha buidat gràcies a la intervenció de la nova unitat de Proximitat Estratègica del cos. 

 

"No ha calgut fer el desallotjament i l'ocupació ja no hi és. Vull fer una valoració molt positiva de l'actuació de la Policia Municipal i dels tècnics. Crec que no sempre expliquem bé els èxits que tenim

"Van ser els propis veïns els que es van posar en contacte amb nosaltres per demanar ajuda perquè era una ocupació altament conflictiva. El cas estava ja als jutjats. Hi havia temes urbanístics i de salubritat"

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell

 

Els agents de la unitat s'han reunit tant amb els veïns com amb les persones que ocupen el local, la qual cosa els ha permès buidar el local i prendre les mesures adients perquè l'espai es torni a ocupar, ja que no reuneix les "condicions adequades", assenyala el consistori, per viure-hi. En paral·lel, la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional a Ca n'Oriac per preservar la convivència i la tranquil·litat dels residents. 

 

Dues ocupacions més frustrades


D'altra banda, la intervenció de la Policia Municipal també va frustrar la setmana passada dues ocupacions il·legals més, una en un pis del carrer d'Àustria i una altra en un local del carrer d'Olzinelles.