De 13:00 a 14:00
Hotel Suís
Celebració dels Hispanos al vestidor | @angel_f32 Celebració dels Hispanos al vestidor | @angel_f32
13.05.2024 10:07

Aleix Gómez, Ian Tarrafeta i Dani Fernández, classificats amb patiment per al Mundial 2025

Els Hispanos han evitat el fantasma d'una eliminació prematura abans del Mundial ―no succeeix des de fa 55 anys― i estaran a la cita del 2025 a Croàcia, Dinamarca i Noruega. Tot i els quatre gols de renda del partit d'anada disputat entre setmana a Lalín, Sèrbia va posar ahir contra les cordes el combinat de Jordi Ribera. Finalment, la 'dolça' derrota de tres (25-22) a terres balcàniques va donar el bitllet mundialista als tres sabadellencs: Aleix Gómez, Ian Tarrafeta i Dani Fernández.

En qüestió de 10 minuts, els serbis ja havien igualat l'eliminatòria amb el 5-1. Un dels pocs arguments que trobava Ribera en atac per evitar que l'escletxa fos més sagnant a l'Spens Arena de Novi Sad era l'extrem del Barça, màxim golejador amb cinc dianes

Després d'un continu estira-i-arronsa entre el final de la primera meitat i l'inici de la segona, el moment més crític per al combinat estatal va arribar amb el 21-15... però aleshores va aparèixer la figura de Dani Fernández. L'altre extrem sabadellenc va comandar un parcial de 0-3 que els tornava a posar per davant en l'eliminatòria.

En els últims minuts, Espanya ho va tenir a les seves mans amb el 24-22, però el porter Dejan Milosavljev va negar la sentència al mateix Fernández i els serbis van disposar d'un últim atac per enviar-ho tot als penals. En aquell moment va emergir la figura de Gonzalo Pérez de Vargas per aturar un llançament de maluc dels locals sobre la botzina, esquivar del tot una eliminatòria enverinada i garantir-se la presència en un nou Mundial.

"No diré 'encerrona', però hi havia molta pressió, els àrbitres van permetre als serbis pegar molt i el seu porter va fer un partidàs. A la segona part sí que vam estar molt bé en defensa"

"Objectiu aconseguit, que no era gens fàcil, i toca pensar en la preparació dels Jocs Olímpics i acabar bé cadascú les temporades"