Arraona-Merinals i La Serra d'en Cameró ja estan de Festa Major
Després d'un cap de setmana de treva al calendari de les festes majors de barri, aquest cap de setmana Arraona-Merinals i La Serra d'en Cameró s'engalanen per viure un cap de setmana ple d'activitats al carrer. Els dos barris inauguren les celebracions aquest vespre amb els respectius pregons, que s'esperen més reivindicatius que mai.
Els veïns de la Serra d'en Cameró han invertit gairebé 3.000 euros en un programa d'actes que intentarà arribar a tots els públics. El president de l'Associació de Veïns, Ramón Fuentes, ha apuntat al programa Al Matí de Ràdio Sabadell els esforços econòmics que han de fer cada any per tirar endavant tots els actes. Fuentes ha recordat que un dels principals entrebancs amb què es troben té a veure amb la política de subvencions municipals actual: "A l'època Bustos es pagava un 60% de la subvenció abans d'iniciar la festa, mentre que ara l'Ajuntament ho paga després. Hem traslladat la queixa a la FAV perquè això ens porta de bòlid".
Malgrat aquesta circumstància, el barri ha aconseguit programar activitats tan atractives com una discomòbil amb música d'altres dècades, una festa de l'escuma per als més petits o les havaneres, un dels actes més multitudinaris. La plaça Magdalena Calonge serà l'epicentre de la celebració.
Pel que fa a Arraona-Merinals, la festa d'enguany estarà marcada per la situació dels pisos que l'Agència de l'Habitatge es nega a remodelar. Aquesta problemàtica en serà el fil conductor. D'una banda, perquè se'n parlarà en el pregó d'avui i, de l'altra, perquè s'ha versionat el popular tema El barco de Chanquete de la sèrie de televisió Verano Azul per tal de fer una cançó-protesta sota el títol El barrio de derecho.
Malgrat aquesta situació, que portarà els veïns fins al Parlament el pròxim 5 de juliol, els residents del barri s'han proposat passar-s'ho d'allò més bé durant tres dies amb un bon grapat d'activitats com ara una actuació musical de Rosario Mohedano, neboda de Rocío Jurado, un festival de patinatge, un torneig de futbol sala o una paella popular, entre moltes altres. "Són actes de diferents estils i per a diferents públics, però és que al nostre barri tenim un món sencer i hem d'aconseguir comunicar-nos més. És el futur de la nostra societat", ha afirmat Jaume García-Arija, membre de l'Associació de Veïns.