En directe: De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
A continuació:
De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
De 07:00 a 08:00
Notícies en Xarxa
Una dona creuant un pas de vianants a Sabadell | Roger Benet Una dona creuant un pas de vianants a Sabadell | Roger Benet
03.11.2020 11:40

Arrenca el procés participatiu del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha endegat la segona fase del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Sabadell (PMUS), durant el qual es desplega un procés participatiu per conèixer l'opinió de la ciutadania sobre com ha de ser de la mobilitat de la ciutat els pròxims sis anys.

El procés participatiu constarà de dues parts. D'una banda, hi haurà el Fòrum Territorial Virtual, durant el qual se celebraran tres sessions telemàtiques als set districtes de la ciutat. Uns debats que es duran a terme entre el 10 de novembre i el 4 de febrer amb totes les persones que s'inscriguin a través del correu taulamobilitat@ajsabadell.cat. "La primera sessió serà per presentar la diagnosi de la situació al districte, i dues sessions de treball per abordar els sis eixos temàtics del PMUS: eix de vianants, mobilitat amb bicicleta, transport públic, vehicle privat, trànsit de mercaderies i medi ambient", ha detallat el cap de Mobilitat, Trànsit i Transport de l'Ajuntament, José Luís Barón.

La segona opció per participar és un qüestionari en línia, amb una cinquantena de preguntes, que es podrà trobar fins al 8 de febrer al portal Decidim Sabadell. "Considerem que serà molt important i volem que la màxima quantitat de persones hi pugui participar. Són moltes preguntes però es poden respondre de forma ràpida i ens permetran planificar les actuacions a desenvolupar". Unes actuacions que es pressupostaran i es debatran a la Taula de Mobilitat per incloure-les al PMUS.

El calendari del PMUS és que s'acabi de redactar entre el març i abril de 2021, per tal que es pugui aprovar de forma inicial durant el mes de maig. L'aprovació definitiva és prevista l'octubre de 2021 i estarà vigent fins al 2026.

El tinent d'alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez, ha assenyalat que "cal un canvi cultural cap als desplaçaments sostenibles i potenciar la seguretat viària", mentre que la regidora d'Urbanisme, Mar Molina, ha subratllat que la pandèmia ha demostrat la importància de "donar una resposta sostenible" als desplaçaments diaris que es fan a la ciutat. De fet, els objectius del PMUS hi ha millorar la seguretat viària, afavorir la mobilitat a peu i en bicicleta, promoure el transport públic i reduir l'ús del vehicle privat.