De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
De 08:00 a 09:00
Sardanes
Abraçada entre Van der Sloot i Laura Ester després del partit | Pau Vituri Abraçada entre Van der Sloot i Laura Ester després del partit | Pau Vituri
24.05.2024 21:16

L'Astralpool Natació Sabadell no podrà revalidar el títol de lliga

S'ha acabat una part d'un cicle. L'Astralpool Natació Sabadell no podrà revalidar el títol de la Divisió d'Honor femenina. Un final de temporada inesperat per a un equip que no perdia una lliga a l'aigua ―amb l'asterisc de la de la pandèmia atorgada als despatxos al Mataródes del 2011 contra el Mediterrani a Can Llong. De fet, per primera vegada des del 1998, el Club no acabarà entre els dos primers d'una edició completada. Les de David Palma es van començar a desinflar a partir de la consecució de la setena Champions i la polèmica final de la Copa de la Reina, i avui s'ha consumat l'eliminació per la via ràpida a les semifinals del play-off després de perdre el segon partit (9-11) a la Finetwork Aquàtics contra el conjunt mataroní.

Les de Dani Ballart han manat d'entrada en el marcador i l'ex del Club Anni Espar ha obert un forat de dos gols (1-3) a l'inici del segon quart. Dues vaselines de Judith Forca i la nouvinguda Ruth Ariño han tornat a situar les taules. La capitana Maica Garcia ha agafat les regnes enmig d'un ambient encès per les decisions arbitrals ―dos penals no xiulats i un altre en contra aturat per part de Laura Ester― i al descans s'ha arribat amb un esperançador 6-4.

A la represa, l'Astralpool ha dominat de tres (8-5) passat l'equador del tercer període, però Ballart ha demanat un temps mort que ha capgirat la inèrcia. A l'inici de l'últim quart, Cris Nogué ja havia empatat el partit i, tot i que Mati Ortiz ha marcat el 9-8, les de David Palma s'han quedat en blanc en els últims sis minuts. Espar i Nogué han tornat a posar per davant el Mataró i Paula Leitón ha fallat una última superioritat per enviar el partit als penals. Un cop dur, especialment perquè no ha estat el comiat esperat de dues institucions que han dit adeu entre llàgrimes: Laura Ester i la neerlandesa Sabrina van der Sloot. També se n'anirà la seva compatriota Maartje Keuning. Totes tres, ovacionades. El final d'una era.

FITXA TÈCNICA
Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz (1), Leitón, Van der Sloot (1), Keuning, Casado (1), Aznar, Garcia (2), Forca (1), B. Ortiz (1), Ariño (1), González (1) i Carrasco
Assolim CN Mataró: Terré, Morell, Van de Kraats, Guiral, Sevenich (1), Keszthelyi-Nagy (3), Cambray, Nogué (2), Avegno (1), Bertran (1), Espar (2), Claveria (1) i Solà
Parcials: 1-2 / 5-2 / 2-3 / 1-4
Àrbitres: Xevi Buch i Oriol Jaumandreu

CNB 12-13 Astralpool

La bona notícia de la tarda-vespre ha arribat a la Nova Escullera, on l'Astralpool masculí ha estat capaç de forçar el tercer partit. Els de Quim Colet han vist l'abisme de ben a prop ―perdien 12-10 faltant tres minuts i mig―, però tres gols consecutius d'Alberto Barroso en només 68 segons ―cinc en total― han donat la victòria al Club (12-13).

Cal destacar un cop més el paper providencial d'Edu Lorrio, qui ha aturat un penal al seu excompany Lluc Bertran en el darrer quart i ha tallat l'aixeta en el moment culminant. Abans, els visitants havien estat severament castigats en les expulsions (9 a 17) i, tant Kosta Averka com el segon entrenador, Ferran Plana, han vist la vermella directa. El desenllaç d'aquesta semifinal, diumenge (12:45h) a la Finetwork Aquàtics.