Augmenta la producció del vi Arraona, que arriba als 5000 quilos de raïm
Avui ha començat la verema de les primeres vinyes de la finca municipal de Can Gambús, destinades a la producció del vi Arraona. Es preveu recollir, en un termini de 4 setmanes, fins a 5000 kg de raïm, una quantitat lleugerament superior a la dels anys anteriors. Des de l'Ajuntament, Joan Berlanga, alcalde accidental i regidor de sostenibilitat, explica que "el vi de fa dos anys, que vam presentar l'any passat, ha estat molt ben acollit per les botigues i pels sabadellencs. S'han acabat totes les ampolles de vi blanc i vi negre. I aquest any es preveu que la producció serà superior amb un centenar més d'ampolles de vi."
Segons Pere Muñoz, tècnic de sostenibilitat de l'Ajuntament, les condicions de la terra han ajudat aquest augment de la producció, ja que, "no s'ha llaurat, fan unes tècniques de manteniment de qualitat del sol, de coberta vegetal i al final el que aconsegueixen és que malgrat l'any, amb la pluviometria no ha estat especialment bo per la qualitat del vi amb aquesta finca i amb aquesta gestió sembla que estan obtenint una qualitat molt bona".
Les vinyes del Parc estan plantades amb dues modalitats diferents: l'emparrat i la vinya en vas. Cadascuna d'aquestes modalitats te els seus avantatges, ja que, tal i com apunta Íñigo Haughey, enòleg de la cooperativa l'Olivera, "la vinya en vas és el sistema de formació tradicional i l'emparrat és un sistema més modern per diferents motius una perquè millora l'exposició solar i la circulació de l'aire i l'altre perquè permet mecanitzar els sistemes de treball i recollides de les vinyes. Per això, ara la majoria de vinyes són d'emparrat."
Dins d'aquestes dues modalitats de plantació, les diferents vinyes estan dividides segons el tipus de vi que produeixen. Pere Muñoz, tècnic de sostenibilitat de l'Ajunament, apunta al fet que "aproximadament el vi blanc és un 60% de les vinyes i el negre un 40%."
Pel que fa al gust del vi Arraona, Íñigo Haughey, enòleg de la cooperativa l'Olivera, assegura que la pluja no ha impedit que el vi segueixi amb el seu gust, és a dir, vins amb "complexitat, sense deixar marxar la frescor que ens aporta aquesta finca de Sabadell, que ens aporta molt bones frescors, molt bones acideses."
La cooperativa l'Olivera, és l'encarregada de realitzar la verema, amb l'objectiu d'afavorir les oportunitats d'integració social i laboral per les persones amb discapacitat.
Respecte a la resta de camps del Parc Agrari, Berlanga ha explicat que el proper més d'octubre s'obrirà un concurs per assignar les terres i que al mes de desembre, ja s'hi podrà començar a treballar.