En directe: De 12:00 a 13:00
Fils de ciutat
A continuació:
De 13:00 a 14:00
Hotel Suís
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Verónica Martínez, als estudis de Ràdio Sabadell Verónica Martínez, als estudis de Ràdio Sabadell/ Arxiu Ràdio Sabadell
22.03.2017 14:36

Augmenten els casos d'addicció al mòbil i internet atesos a l'Associació Ethos

L'Associació Ethos cada cop atén més casos relacionats amb les addiccions al telefon mòbil i internet. Tot i això, els usuaris no acudeixen a l'entitat per demanar ajuda arran d'aquestes problemàtiques, sinó per comportaments addictius relacionats amb el joc, l'alcohol o les drogues. Aquesta realitat social ha obligat els professionals d'Ethos a adaptar les seves teràpies perquè puguin deixar enrere totes les addiccions, siguin del tipus que siguin. “Són més riscos que estan oberts. Si abans aquest risc no hi era, ara amb internet el ventall s'obre, especialment en casos de ludopatia”, ha explicat a Ràdio Sabadell Verónica López, directora de l'entitat.

 

Ethos manté des de la seva posada en marxa, fa deu anys, una mateixa metodologia, basada en diferents programes de teràpia i assessorament tant per a afectats per addiccions com per a les seves famílies. No obstant això, la forta implementació de les tecnologies de la informació ha obligat els professionals de l'entitat a adaptar-se a l'aparició d'“addiccions col·laterals”. “La persona que ja ha desenvolupat una conducta addictiva pot tenir diferents símptomes, com el consum de substàncies o altres conductes com les noves tecnologies, el joc o el póker online”, ha explicat López. Aquest aspecte el tenen especialment en compte en usuaris joves, que fan molt més ús del mòbil o internet que els adults.

 

Més enllà de les adaptacions que Ethos va introduïnt arran dels canvis socials, l'entitat també té diversos projectes al calaix per impulsar-los a mig termini. Un dels més destacats és la posada en marxa d'un pis de suport per a persones en procés de rehabilitació, pel qual encara no hi ha calendari. Mentrestant, ha atès prop de 300 persones en l'últim any, un centenar més que l'any anterior. Un gran gruix d'aquests usuaris, una setantena, han passat pel programa d'ajuda als pares de joves amb problemes d'addiccions. No obstant això, l'entitat té una desena de programes més. Des que es va posar en marxa, Ethos ha ajudat a rehabilitar un centenar de persones.