En directe: De 00:00 a 01:00
El calaix (R)
A continuació:
De 01:00 a 03:00
Fils de ciutat (R)
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Més de 600 plats de 'migas' Les 'migas' dels Ballesteros, aquest diumenge | Júlia Ramon
17.03.2024 14:01

Els Ballesteros baten un nou rècord i reparteixen més de 600 plats de 'migas'

L'Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros ha celebrat, un any més, les tradicionals 'migas' cordoveses. Un plat típic de les seves terres que cada vegada alimenta a més comensals a l'esplanada de la font de Can Rull: després de batre el rècord de tiquets venuts l'any passat, aquest diumenge l'han tornat a superar i més de 600 persones han assistit al dinar popular.

 

migas
migas
migas
migas

 

Aquest és un dels dies més assenyalats al calendari de l'agrupació, ja que és quan arrenca la seva agenda cultural: la romeria, el cocido i els Premis Cordonán en són alguns exemples. Tot i això, el president dels Ballesteros, Joaquín Lesmes, ha observat com en l'últim any el cocido ha fet un salt endavant important dins el rànquing.

 

"Hem decidit fixar el topall als 650 tiquets perquè, si no, això ja se'ns n'anava de les mans. Necessitem moltes més taules, cadires, menjar... al final sempre ve més gent de la que esperem i hem decidit comptar amb 650 plats. Més ja no"

"Abans sempre hi havia cert equilibri entre las 'migas' i el 'cocido', quant a volum de gent. I, ara, el 'cocido' les està avançant. L'any passat es va desorbitar i en van venir 700, però ara a les 'migas' també hem arribat a les 650"

Joaquín Lesmes, president dels Ballesteros

 

L'únic problema amb què es troben és el relleu generacional de l'entitat i també del seu president. Lesmes va anunciar a principis d'any que s'estava plantejant fer un pas al costat si algú el substituïa i, de moment, encara no s'ha ofert ningú.

 

"Jo crec que algú voldrà posar-se al capdavant, però crec que molta gent no fa el pas perquè li fa por o respecte. Que no es preocupin que jo els ajudaré"

"El relleu ha d'aprendre com fem tot això estant al nostre costat. Requereix molta gent, molta feina i organització i el sentiment que té el jovent no és el mateix. Ells venen, ajuden i després se'n van. No és el mateix"