Càritas Diocesana del Vallès aposta per una llei de segona oportunitat per evitar la cronificació de la pobresa
El Congrés dels Diputats podria treballar en breu en un nou redactat per la llei de segona oportunitat. "A través de l'informe FOESA de Càritas Espanyola, intentem poder arribar al Congrés dels Diputats i fer un canvi en la llei de segona oportunitat i ara sembla que està encaminat" ha explicat el director general de Càritas Diocesana del Vallès, Salvador Obiols. En els cinc anys que fa que Càritas Diocesana de Terrassa funciona, han atès una mitjana de 45.000 persones anuals. Un gruix d'atencions que els han permès posar de manifest la llosa que suposen els deutes per molts ciutadans que miren de treure el cap del pou de la pobresa extrema. "La gent no pot tenir una espasa de damocles tota la vida penjada al seu cap perquè té uns deutes que moltes vegades no sap ni que té" ha detallat Obiols. Una realitat que, segons el director general de Càritas Diocesana, els governs veuen amb bons ulls, però "necessitem que s'hi posin".
A la realitat dels deutes, s'hi suma les dificultats existents a dia d'avui per poder trobar un lloc de treball amb unes condicions lluny de la precarietat. Per això, l'entitat del tercer sector ha posat en marxa una empresa que s'encarrega d'oferir formació, anomenada Apa Som-hi. S'ho ofereix formació de cursos de neteja i restauració, entre d'altres, i aconsegueix trobar feina entre un 80 i un 90 per cent dels participants.
Dignificar la pobresa
Un altre dels maldecaps de Càritas Sabadell és dignificar la pobresa. I, per això, Sabadell compta amb dues botigues de roba de segona oportunitat on totes les persones poden fer una compra normalitzada. "La persona que ho necessita ha d'anar a una botiga i poder comprar com qualsevol altre persona" assegura Obiols. En aquesta línia, el director general de Càritas considera essencial trobar fòrmules que permetin posar en marxa el mateix mecanisme per l'assistència en el cas del menjar o els productes de primera necessitat.