En directe: De 08:00 a 09:00
Sardanes
A continuació:
De 09:00 a 10:00
Sons a cau d’orella
De 10:00 a 11:00
La caverna galàctica (R)
Imatge de la campanya #Caritasx3 | Cedida Imatge de la campanya #Caritasx3 | Cedida
22.04.2020 13:05

Càritas engega una campanya per fer front a les conseqüències socials de la Covid-19: "Cada cop ens truquen més"

Les peticions socials que rep Càritas s'han multiplicat per tres des de l'inici de la pandèmia. Ho constaten també des de la delegació local de l'entitat, que han detectat que després d'una frenada de les trucades a l'inici del confinament, "cada vegada ens truquen més. La porta és tancada, però telefònicament també escoltem i acompanyem la gent. La gent està vivint situacions molt dures", alerta la presidenta de Càritas Sabadell, Rosa Roig.

Per aquest motiu, totes les delegacions de l'entitat s'han sumat a la nova campanya #Caritasx3, per tal de triplicar les donacions que reben per fer front a les necessitats derivades de la pandèmia. Són conscients que és un moment complicat per la majoria de la població, però recorden que les donacions petites també ajuden a tirar endavant grans iniciatives. "Tots ho passem malament, però sumant petites quantitats, podrem fer una mica de pila i donar l'abast a tots aquests ajuts que ens demanen".



Per col·laborar amb l'entitat econòmicament es pot fer un ingrés directament al seu compte corrent, o bé a través del telèfon 93 492 37 84. Un número que també serveix per oferir-se com a voluntari o bé per demanar ajuda en cas de necessitat.


Càritas no s'atura

I és que Càritas continua oferint la gran majoria dels seus programes. "Els usuaris dels pisos estan confinats, però continuem fent el seguiment de forma telefònica i si cal la tècnica que porta el projecte s'hi arriba". També continuen en marxa els serveis de dutxes i esmorzars, tot i que han adaptat el funcionament per garantir la seguretat de tots els implicats. "La gent es dutxa, deixa la roba en bosses a part i es renta aquesta roba. Pel que fa als esmorzars, abans tots ho feien junts. Ara els deixem preparats, agafen l'esmorzar i se l'emporten", descriu Roig.