En directe: De 01:00 a 03:00
Fils de ciutat (R)
A continuació:
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
Xaloc i CIPO han signat un acord perquè persones amb discapacitat gestionin la cafeteria del centre cívic de la Creu de Barberà | Cedida Xaloc i CIPO han signat un acord perquè persones amb discapacitat gestionin la cafeteria del centre cívic de la Creu de Barberà | Cedida
19.01.2022 17:58

CIPO i Xaloc gestionaran la cafeteria del centre cívic de la Creu de Barberà

CIPO i Xaloc posaran en marxa un projecte comunitari i d'inserció laboral a través de la cafeteria-menjador del Casal Cívic Sabadell-Creu de Barberà. Més endavant, s'afegirà al projecte de l'equipament del Departament de Drets Socials de la Generalitat, la Supercoopera, un projecte que elabora i distribueix cistelles de menjar solidàries.

L'objectiu del projecte és afavorir la integració de persones en situació de risc d'exclusió social. Li volen posar per nom 'L'Amanidor'. El Subdirector General d'Equipaments Cívics i Activitats de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, Francesc Molina, diu que el procés comença quan l'adjudicació del servei queda deserta:

"Amb els anys, en alguns casos quedava desert el concurs per poder gestionar la concessió. Llavors vam triar un projecte de col·laboració d'entitat que treballa la reinserció laboral a partir de la formació de persones de l'àmbit de l'hostaleria. Es va començar el 2019, i ara hi ha 10 equipaments arreu del territori que tenen aquest servei funcionant".

El projecte començarà al febrer i s'allargarà per tres anys, com a màxim, amb renovacions anuals. CIPO s'encarregarà de la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. L'alumnat del Programa de Formació i Inserció d'Auxiliar d'Hoteleria de l'Escola d'Educació Especial Xaloc podrà fer les pràctiques formatives tant a la cuina com a la sala del casal cívic. Molina ho valora així:

"És un 'win-win', perquè l'entitat que participa en el projecte disposa d'un espai on poder fer aquesta formació i aquesta inserció, en les persones que s'han format en l'àmbit de l'hostaleria, la cuina i el servei de sala. I per les persones usuàries del casal, poden rebre un servei que ja havien rebut a través d'un servei de concessió, i ara ho rebran a partir del projecte que desenvolupen aquestes entitats de caràcter sociolaboral".

Serà també un espai comunitari de persones que poden trobar-se en situacions com la de soledat no volguda. A més, s'oferirà la cuina i l'obrador a Supercoopera, una iniciativa de cistelles solidàries, que les distribuirà des del centre cívic mateix, per a les famílies més necessitades del barri. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària gestiona 133 equipaments cívics. El projecte es podria implementar també en altres centres de la ciutat.