En directe: De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
A continuació:
De 08:00 a 09:00
Sardanes
De 09:00 a 10:00
Sons a cau d’orella
La cadira del socorrista de la Bassa | Roger Benet La cadira del socorrista de la Bassa | Roger Benet
25.07.2023 16:22

Crit d'alerta dels socorristes de la ciutat davant les imprudències

Arreu de Catalunya aquest estiu ja s'han registrat fins a 18 ofegaments mortals, passant a ser un dels estius més mortífers en aquest àmbit. A Sabadell, fa dues setmanes, a la Bassa de Sant Oleguer, una nena va patir una parada cardiorespiratòria després d'ofegar-se. Finalment, i gràcies a la feina dels socorristes, la nena es va salvar.

Tot i això, Raül López, coordinador dels socorristes de Sabadell i un dels professionals que va atendre la nena, no posa el focus en els infants sinó en els adults. Per a López, aquest any estan detectant un gran desinterès per part dels responsables de les criatures un cop aquestes arriben a la piscina:

"Per prevenir, el millor que s'ha de fer és vigilar de prop. Ja que són els familiars adults han d'estar pendents a tot moment, no deixar-los sols, encara que la gent amb maniguets, perquè els maniguets també es punxen o rellisquen i se'n van."

"Si venen amb esplai, que és els problemes que més ens estem trobant, és que és un tema que ens ha de fer que els monitors vigilin des de l'aigua, no des del bar ni al bord de la piscina."

Aquest, però no és l'únic grup d'edat vulnerable. El socorrista també alerta que la gent gran pateix moltes lesions a les piscines:

"Casualment, la gent que es fa ferides, que es fan obertures al cap i tal, són gent gran, que es tira de cap quan saben que no es poden tirar o que passen per on no han de passar."

Davant d'aquesta situació, els socorristes, segons explica López, es veuen obligats a realitzar funcions que no són específicament les seves:

"La funció és vigilar l'aigua que no passi i, si passa, actuar, però no fer els treballs dels tutors legals o dels monitors."