El Cafè de la Ràdio
David de la Cruz, al podi | RFEC David de la Cruz, al podi | RFEC
21.06.2024 13:06

David de la Cruz, campió d'Espanya a la contrarellotge

Dia gran per al sabadellenc David de la Cruz a Madrid. El ciclista del Q36.5 s'ha imposat a la prova de la contrarellotge del Campionat d'Espanya a Galapagar amb un temps de 38:32.65, avantatjant en 33 segons Markel Beloki i en 36 Raúl García. Triomf ampli, doncs, per al d'Espronceda, que ha estat el més ràpid en l'exigent recorregut. Es treu així el regust agre que li va quedar fa tres anys en aquesta mateixa modalitat, en què va ser segon per només vuit centèsimes de diferència respecte a Ion Izagirre.

Feia més de sis anys que el ciclista local no assaboria una victòria. L'últim cop que ho va aconseguir va ser al març del 2018 a la París-Niça per tancar una cursa per al record. Uns dies abans, al febrer, De la Cruz es va imposar justament també a una crono, en aquell cas a la Ruta del Sol. La setmana passada, el del Q36.5 ja avisava que venia en un bon moment signant la vuitena posició a la contrarellotge final del Tour de Suïssa, cursa que va finalitzar en 14è lloc a la general.

"Estic molt satisfet, havia estat campió d'Espanya en categories inferiors, però ser-ho en elit i a la contrarellotge... És una cosa que feia molt que perseguia"

"Agraeixo a l'equip l'oportunitat d'estar amb ells. Venia d'un any complicat, el desembre no sabia on correria i em va donar l'opció de venir"