El CAP Sant Fèlix crea una unitat d'atenció a persones trans
Sabadell ja compta amb un servei sanitari d'acompanyament a les persones trans, ubicat a la quarta planta del CAP Sant Fèlix. La Unitat Trànsit de l'Àrea Metropolitana Nord atendrà les 550 persones en procés de trànsit a la zona, que fins ara s'havien de desplaçar a Barcelona per rebre aquest servei.
La nova unitat està formada per un equip multidisciplinari de professionals de medicina de família, ginecologia, obstetrícia, infermeria, treball social, psicologia i atenció a la ciutadania. L'objectiu és acompanyar les persones en trànsit en qüestions com els tractaments hormonals, l'assessorament sobre els tractaments quirúrgics o l'acompanyament terapèutic. S'hi pot accedir per correu electrònic, a través del metge de família o del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva.
L'entitat Ca l'Enredus, satisfeta del nou servei
Ca l'Enredus considera que la unitat suposarà un pas endavant per a l'atenció de les persones en trànsit de Sabadell i el seu entorn. D'una banda, perquè no s'hauran de desplaçar a Barcelona per emprendre el seu procés. De l'altra, perquè podran comptar amb un assessorament que consideren imprescindible, tenint en compte que el trànsit no té uns terminis ni uns protocols concrets. Així ho ha destacat a aquesta emissora el coordinador de Ca l'Enredus, Roberto Piqueras:
"La idea de trànsit sembla que hagi de ser rígida, amb uns protocols molt estructurats, però realment s'ha de fer una atenció molt individualitzada perquè cada persona faci el seu procés"
"No hi ha una manera de fer aquest trànsit. La gent ha d'estar especialitzada i hem de despatologitzar aquesta transició"
"La unitat agilitzarà la comunicació amb l'entitat amb la qual treballem i es vincularan més amb el territori. Ja no haurem d'anar a Barcelona a ser nosaltres mateixes"