'El Més Petit de Tots' trasllada espectacles i tallers al núvol, sense descartar les activitats presencials
"El festival existirà siguin quines siguin les condicions". Així de contundent ha estat Eulàlia Ribera, directora del festival d'arts escèniques per a infants El Més Petit de Tots, quan s'ha presentat la programació d'aquesta temporada. I és que els seus organitzadors no renuncien a poder celebrar el gruix de la programació de forma presencial, però també han traslladat diversos espectacles en línia, per garantir que hi haurà arts escèniques per als petits sabadellencs.
En aquest sentit, són tres les obres programades al núvol: Cuc, d'Animal Religion; L'horitzó de Latung La La, de David Ymbernon; i Expandint la jungla, de la companyia Big Bouncers. El cost de l'entrada pels tres espectacles és de 10 euros i es poden veure tants cops com es vulgui mentre duri el festival, del 14 al 29 de novembre. "Ho hem encarregat a tres companyies catalanes per tenir propostes diferents. No podíem deixar els nens i nenes sense les arts escèniques, perquè han estat els grans abandonats d'aquesta pandèmia", ha reivindicat la directora del certamen, Eulàlia Ribera.
Dins del contingut digital d'aquesta edició, batejat com Petit als Núvols, també hi haurà les 40 hores de formació pels professionals de les escoles bressol i l'educació infantil. Els professionals de les arts escèniques també es poden inscriure al taller (re)pensant les arts per a la primera infància, que impartirà l'artista serbosueca Dalija Acin, o a la cinquena edició de l'Encontre Internacional d'Arts Escèniques, que tindrà "entre vuit o nou hores de formació i debats, amb ponents d'Anglaterra, Alemanya, Noruega i l'Índia" entre el 20 i 21 de novembre.
Espectacles presencials
Malgrat aquests continguts en línia, el festival mantindrà fins a l'últim moment les activitats presencials: una desena d'espectacles i una altra desena de tallers. "Ho tenim en stand-by, no sabem si el podrem portar a terme o no. Ho tenim tot a punt per tirar-ho endavant i no suspendrem cap espectacle fins que les mesures no ens ho diguin", conclou Ribera.
Si no es poden fer durant les pròximes dues setmanes, la directora de LaSala ha assegurat que intentaran reprogramar el festival durant el primer o segon trimestre del 2021. De totes maneres, han assenyalat la complexitat d'un ajornament, ja que "hi ha implicades 11 ciutats i 25 espais diferents, entre biblioteques, teatres i espais de creació".
El que segur que es mantindrà de forma presencial són els més de 40 tallers en els centres educatius, ja que es poden continuar fent respectant els grups bombolla. "Estem molt contents perquè així podrem arribar a aquells públics que potser no poden anar al teatre i, a través de l'escola, els hi podrem portar".