El mosquit tigre es farà notar aquest estiu a la ciutat
El mosquit tigre ha vingut per quedar-se. Si les condicions meteorològiques es mantenen com fins ara, és a dir, continua l'ambient humit i es mantenen les altes temperatures, la plaga d'aquest insecte es farà notar a la ciutat, i és que, com ha explicat al programa Al Matí la Cap de Protecció de la Salut de l'Ajuntament de Sabadell, Mireia Roca, aquest animal ja s'ha normalitzat a casa nostra, ja que "el mosquit tigre té una presència estable una al municipi de Sabadell i a pràcticament tots els municipis i comarques del litoral català, i per tant, el que hem de posar en marxa cap a aquesta època són una sèrie de mesures que ens ajudaran a evitar la proliferació i el seu efecte". En canvi, al nord de Catalunya no pateixen la molèstia d'aquest insecte.
Pel que fa a les mesures a implementar, Roca diu que cal evitar les petites acumulacions d'aigua, ja que en el mosquit tigre "el seu cicle dura aproximadament uns 10 dies. Per tant, hem d'evitar que aquest estancament es perllongui més enllà". En els habitatges i en el jardins cal "buidar i posar sota cobert objectes i contenidors que puguin afavorir l'acumulació d'aigua: galledes, cendrers, joguines, plats d'animals".
també cal retirar les bases dels testos de les plantes, així com evitar que els desaigües quedin taponats. El radi d'acció del mosquit tigre és de 400 metres, i sol quedar-se a la vora de les aigües estancades, on creixen les seves larves. Al final de l'estiu, els mosquits tigre adults moren, però els ous poden aguantar les condicions climatològiques de l'hivern i ja al final de la primavera, desclouen, amb la pujada de temperatura. Els mosquits tigre poden ser transmissors de malalties, però ara també se'ls pot combatre amb aplicacions, com per exemple, l'App Mosquit Alert. Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí: