El Pla de Joventut de l'Ajuntament post pandèmia estarà enllestit a finals d'any
L'Ajuntament disposarà d'un Pla de Joventut, amb polítiques previstes fins al 2025, a finals d'aquest any. L'administració local ha començat a treballar en la diagnosi de les necessitats d'aquest col·lectiu, especialment després de l'impacte de la pandèmia de coronavirus, i d'aquí a pocs dies iniciarà un procés participatiu, que inclourà com a novetat una enquesta a peu de carrer, realitzada entre 600 joves. Tot plegat, amb l'objectiu de conèixer de primera mà les seves demandes per plasmar-les al paper el mes d'octubre i debatre-les al Ple de cara al novembre.
Des de l'Ajuntament han decidit prorrogar un any més el Pla de Joventut, que caducava el desembre del 2020, perquè el nou estigui el més ajustat possible a les noves necessitats dels joves. En aquest sentit, la tinenta d'alcaldessa de Participació, Marta Morell, destaca que els joves tenen ara més necessitats d'atenció per problemes de salut mental i han d'afrontar canvis profunds en el seu oci arran de la pandèmia. Així mateix, s'han incrementat els impediments amb què topa aquest col·lectiu per emancipar-se i accedir al món laboral.
"A finals del 2020, només un 18 per cent dels joves s'ha pogut emancipar. A més, només un 7,7 per cent ha pogut entrar en mercat laboral"
Per elaborar el nou Pla de Joventut, l'Ajuntament hi destinarà part dels 25.000 euros per a joventut aportats per la Diputació de Barcelona; una xifra que ha crescut respecte anys anteriors, precisament, per abordar l'escenari post pandèmia. El diputat delegat de Joventut de la Diputació, Javier Silva, assegura que fer un pla des de zero en el moment actual és més important que mai.
"La situació ha canviat molt, però el jovent segueix sent el col·lectiu més afectat per la crisi. Ara hem de tenir una mirada nova per fer aquesta planificació"