El projecte A-Porta arriba a Espronceda i a Campoamor
Els barris d'Espronceda i de Campoamor comencen a desplegar el projecte A-Porta, un programa on veïns de la zona van pis per pis per conèixer les inquietuds i les denúncies que els seus conciutadans tenen.
Aquest projecte es va iniciar fa dos anys a Can Puiggener i ha funcionat tan bé que fa unes setmanes, es va crear una oficina veïnal per donar continuïtat a totes les gestions començades durant l'A-Porta. En aquest cas concret, des de la CONFAV, que és qui gestiona el projecte, es volen atacar dues situacions de vulnerabilitat concretes: la pobresa energètica i la solitud no volguda.
"Molta gent creu que de vegades és la gent gran la que pot tenir problemes de solitud, però de vegades aquesta franja arriba a partir des dels 40, 50, que per temes de comunicació, d'inserció, d'exclusió, ens podem trobar que són persones que tenen problemes de soledat. Intentar adaptar en quines llars o quines vivendes podem trobar poden haver-hi aquestes persones, intentar ajudar-les, donar-los un suport, no només des del projecte, perquè el que farem és coordinar una xarxa de relacions en diferents àrees tant de l'Ajuntament com de Salut."
Isidor Fernàndez, coordinador tècnic del projecte
Per a Eloi Cortes, tinent d'alcaldessa de l'àrea de servei a les persones, aquest projecte és fonamental per a aquest mandat, ja que serveix per arribar, de forma molt més transversal, a molta més gent i també a racons de la ciutat on, segurament, des del consistori costi més arribar-hi.
"Aquest és un exemple d'aquests projectes que no els fa només l'administració, sinó que els fa l'administració conjuntament amb els diferents agents que tenim en el territori, en aquest cas, les associacions de veïns i la FAVS, de com construir aquests projectes amb més impacte social, amb més valor afegit,i que ens permetin anar més enllà del que a vegades sovint acabem fent bolets des de les administracions públiques."
Des de fa 15 dies, s'està formant a les sis picaportes que recorreran tot el barri. Ho faran durant cinc mesos, moment que tocarà parar i analitzar les dades aconseguides.