En directe: De 20:00 a 22:00
En Joc
A continuació:
De 22:00 a 23:00
Fórmula musical
De 23:00 a 23:59
La Caverna Galàctica (R)
L'Ajuntament ha repartit més de 2.000 polseres de la campanya 'Només sí és sí' | Ràdio Sabadell L'Ajuntament ha repartit més de 2.000 polseres de la campanya 'Només sí és sí' | Ràdio Sabadell
13.09.2019 11:08

El Punt Lila atén 11 incidències per conductes sexistes durant la Festa Major

El Punt Lila contra el sexisme que es va instal·lar a l'Eix Macià els dies de Festa Major ha hagut d'atendre 11 incidències relacionades amb algun tipus de conducta sexista, la majoria mirades assetjadores, comentaris sexistes o algun tocament. "Totes aquestes incidències, tot i ser lleus, fan sentir violentada la víctima", ha expressat la tinenta d'alcaldessa de Feminisme, Marta Morell; "per això sovint, i gràcies a l'assessorament de les professionals del Punt Lila, s'acompanya la persona, si s'escau, a fer denúncia per fer visible aquest tipus de comportaments", ha afegit. De moment, però, no consta que la Policia Municipal hagi rabut cap denúncia en aquest sentit.

Més de 2.000 persones utilitzen el servei

A part d'aquests incidents, 2.100 persones es van informar al Punt Lila, durant els tres dies en què va estar habilitat, des de les deu de la nit fins a la matinada. "La immensa majoria de les intervencions són a demanda de joves. Això demostra que any rere any creix la conscienciació ciutadana entre el jovent", ha valorat Morell. A més, un 30% de les consultes les han fet nois, demostrant que "cada vegada es corresponsabilitzen amb un oci lliure de violència masclista".

Durant la Festa Major també es van repartir 1.500 adhesius i més de 2.000 polseres de la campanya Només sí és sí per lluitar contra la violència sexista.

Més Punts Liles

L'Ajuntament fa un balanç "positiu" del funcionament del dispositiu i es comprometen a aplicar-lo en altres esdeveniments de la ciutat, com poden ser "les festes majors de barris de l'any vinent".

Què és el Punt Lila?

És una oficina d'informació i acompanyament davant de qualsevol situació de violència sexista o de caràcter LGTBIfòbic. El punt està atès per psicòlegs especialitzats, comunicats permanentment amb personal referent, Policia Local, Mossos d'Esquadra i Creu Roja. A part d'atendre incidents relacionats amb la violència sexista o LGTBIfòbica, el Punt Lila també serveix per "minimitzar les actituds violentes" en els espais d'oci nocturn.