En directe: De 16:30 a 20:00
Sabadell en joc
A continuació:
De 20:00 a 22:00
En Joc
De 22:00 a 23:00
Fórmula Musical
Les mares Covid han d'utilitzar mascaretes per alletar els seus fills Les mares Covid han d'utilitzar mascaretes per alletar els seus fills
28.04.2020 13:41

El Taulí atén sense complicacions quatre parts amb dones positives per Covid-19

El Parc Taulí ha atès, des de l'inici de la crisi sanitària, quatre parts amb dones positives per Covid-19 sense cap mena de complicació. En tres dels casos, la presència de la infecció estava confirmada, mentre que en el darrer hi havia sospites i es va decidir prendre les mateixes precaucions. Gemma Cazorla, llevadora de l'Hospital de Sabadell, ha explicat que s'ha preparat "un circuit diferent" per a aquests casos "per tal de no contaminar les sales netes". "Hem habilitat dos quiròfans del bloc quirúrgic central per poder atendre alhora un part vaginal i un part per cesàrea en cas de ser necessari i s'ha habilitat un espai per fer el post part més immediat separades d'on tenim les altres mares i fills", ha assenyalat.

A banda de les mesures de precaució, l'equip de neonatologia del Taulí també comprova que el nadó no estigui contagiat a través d'una prova PCR que es fa tot just després del naixement, tal com s'ha confirmat en aquests quatre casos. De la mateixa manera, els professionals netegen el nen per eliminar qualsevol possible resta del virus procedent del líquid amniòtic i s'evita al màxim el contacte "pell amb pell" amb la mare. Cazorla ha reconegut que aquesta és la part que més els hi costa ara com ara: "Per a nosaltres ha estat dur no poder fer el pell amb pell i hem vist les mares amb una certa por de contagiar el nadó, però per sort la infecció sempre ha estat negativa"

Distanciament mare-nadó

La llevadora Gemma Cazorla ha comentat que després del naixement les mares amb coronavirus han de mantenir la quarantena i això implica mantenir-se distanciades dels seus fills. Tot i això, dins l'habitació de l'hospital pare, mare i nadó comparteixen espai per tal que un cuidador "pugui canviar els bolquers i la raoba al nadó". "Cal minimitzar el contacte mare-nadó i restringir-lo únicament als moments de l'alletament que s'ha de fer seguint unes bones normes d'higiene. La mare ha de fer servir obligatòriament mascareta, rentar-se molt bé les mans o utilitzar guants", afirma. Habitualment, passats uns quinze dies i davant de l'absència de símptomes, la mare pot tornar a fer vida normal amb el seu nadó "perquè el risc de contagi desapareix"