En directe: De 01:00 a 03:00
Fils de ciutat (R)
A continuació:
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
Imatge de la plante COVID del Taulí | Roger Benet Imatge de la plante COVID del Taulí | Roger Benet
05.06.2021 18:47

El Taulí ha registrat un mort per COVID-19 en dues setmanes

No s'ha acabat, però la pandèmia segueix reduint les seves xifres. Després de mesos parlant de contagis, hospitalitzacions i morts, en els últims quinze dies només s'ha produït una defunció al Parc Taulí i ara mateix hi ha 9 casos ingressats a planta i 6 a la Unitat de Cures Intensives. L'Hospital de Sabadell, que dóna servei a una àrea de 400.000 persones a la comarca, està registrant entre 20 i 25 positius per proves PCR i cribratges. Un fet, que demostra la bona tendència que ha fet que la ciutat tanqui aquesta setmana als 68 punts el risc de rebrot, una xifra que no es veia des del juliol de l'any passat. Però no s'ha acabat. Els professionals alerten que encara no ens podem relaxar i les mesures s'han de continuar mantenint.

 


Segons Marta Navarro, directora del Servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí, son unes dades molt bones i que sembla que ens torbem en una situació diferent, a diferència de les primeres onades ara ja no encavalquem grans èpoques de contagis a causa de la vacunació.

Però la doctora Navarro alerta que la protecció amb la primera dosi de la vacuna 'no és completa'.

"Perquè la vacunació sigui efectiva cal tenir les dues dosis. Aquestes setmanes hem torbat persones que amb una dosi no han pogut evitar que agafessin la COVID. Ja se sabia, però la protecció és molt més alta amb les dues dosis".

Per això, els professionals entén que es mantinguin algunes restriccions. Manel Cervantes, Cap de Malalties infeccioses del Parc Taulí:

"La mascareta [...] probablement en quinze dies no tindrà sentit. Això és progressiu, crec que les autoritats ho estan fent bé. Sobre la revetlla s'ha dit que s'obriran les platges i em sembla magnífic. Em preocuparia que la gent es reunís a casa de 20 en 20".

Malgrat això, Cervantes i Navarro situen la prova de foc al setembre i octubre, quan torni el fred i per prevenir un rebrot, cal vacunar a totes les capes de la població:

"Si mantenim les mesures quan circula una soca nova i la vacuna és efectiva, acabarà desapareixent. També és cert que pot aparèixer una variant més agressiva i per això la vacunació ha d'agafar edat adulta com a mínim i tots els països. Si en un estat sense vacuna creix una soca més efectiva, acabarà arribant aquí".