En directe: De 22:00 a 23:59
Connectats (R)
A continuació:
De 00:00 a 02:00
Vitamina Dance
De 02:00 a 03:00
Quimèric (R)
Una persona amb sensació d'ofec/ Shutterstock.com Una persona amb sensació d'ofec/ Shutterstock.com
07.09.2021 13:10

Entre un 5 i un 9 per cent de la població té ansietat o depressió arran de la pandèmia

La pandèmia ha suposat un impacte en la salut mental de persones que mai havien registrat problemes d'aquest tipus. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi de l'institut IS Global, liderat per la investigadora del Taulí Ximena Golberg. Després de fer el seguiment de 10.000 persones, s'ha comprovat que entre un 5 i un 9 per cent dels participants sense antecedents de patologies mentals presenten ara quadres d'ansietat severa i depressió arran de la pandèmia. En declaracions al programa Al Matí d'aquesta emissora, Golberg ha admès que s'esperaven un impacte important pels components del context actual, però també alerta que pot resultat inassumible per al sistema sanitari:



"La pandèmia ha estat una mena de còctel on gent que mai havia tingut factors de risc, com problemes de desocupació o familiars, ens hem trobat amb això de cop i durant un temps molt llarg. Era esperable que tingués un impacte en la salut mental"

"És una xifra inassumible. Els nostres hospitals no estan preparats per atendre mig milió de persones amb ansietat"

"Preveiem que aquestes persones començaran a venir als centres de salut aquest any i el que ve. Hi haurà un increment a les llistes d'espera d'atenció a la salut mental"


En paral·lel a aquest estudi, el Taulí està portant a terme una prova pilot per crear una estratègia d'actuació davant els efectes psicològics que està tenint la pandèmia en les persones que, per por al contagi, han deixat de fer activitats quotidianes i de relacionar-se amb els altres. Segons Golberg, hi ha un grup important de persones que viuen amb "una por i una preocupació constants" i des de l'Hospital de Sabadell es vol estudiar com abordar aquests casos.