En directe: De 16:00 a 19:00
Connectats
A continuació:
De 19:00 a 20:00
La caixa tonta
De 20:00 a 21:00
Tribuna Preferent
Don Carlo i Rodrigo cantant "Dio, che nell'alma infondere" | Roger Benet Don Carlo i Rodrigo cantant "Dio, che nell'alma infondere" | Roger Benet
22.02.2018 16:49

Èxit de Don Carlo, el gran repte dels Amics de l'Òpera de Sabadell

El gran repte de la temporada dels Amics de l'Òpera de Sabadell ja està estrenat. Don Carlo es representa davant una platea pràcticament plena, que ha donat la benvinguda al director d'orquestra i del cor, Daniel Gil de Tejada. S'ha obert el teló i el primer decorat, colossal, impressionava! La fredor del monestir de Yuste a la tomba de Carles V. I al cap de poc, arriba el famós moment en què Don Carlo i Rodrigo, el tenor Albert Casals i el baríton Carles Daza, es juren amistat eterna abans de separar-se: Dio, che nell'alma infondere. D'això es passa ràpidament als jardins de la reina, amb un vestuari fastuós, i uns cors que a la vegada que cantaven, omplien l'escenografia graciosament. I aquí hem conegut les dues veus femenines que han triomfat aquesta nit: la soprano Maite Alberola fent d'Elisabetta di Valois, i una espectacular Laura Vila, mezzosoprano, interpretant a la principessa d'Eboli.

 

El cor vocal femení als jardins de la reina | Roger Benet

 

Per si no era prou, després hem conegut el rei Felip II, que és el baix Felipe Bou, magníficament caracteritzat, al nivell del seu cant i la seva interpretació actoral. Més endavant ha arribat la peça Auto de fe, i aquí els cors vocals dels Amics de l'òpera s'han doctorat. Les gairebé 4 hores a La Faràndula han passat de manera ràpida i intensa. Encara s'hi pot anar el divendres i el diumenge, abans que la funció comenci una gira per una desena de ciutats de Catalunya duran el mes de Març, visitant Granollers, Viladecans, Vic o Manresa, entre d'altres. Aquest trentè aniversari del Cicle d'òpera a Catalunya mostra les xifres que ha acumulat en tots aquests anys: 665.000 espectadors en 823 funcions protagonitzades per 601 artistes. Ara, cal sumar-hi la representació ahir.

 

El tenor Albert Casals fent de Don Carlo, sobre la tomba de Carles V | Roger Benet

 

Per cert, la trama es basa en un poema dramàtic de l'alemany Friedrich von Schiller, d'abans del 1800. Pel que sembla, a l'Espanya del segle XVI, el mandatari espanyol abusa del domini sobre Flandes, i quan els diputats flamencs intenten parlar-hi i arribar a un acord, aquest els posa a la presó per incomplir la llei divina, en nom del tribunal suprem de la inquisició. Una cosa mai vista.