En directe: De 00:00 a 02:00
Vitamina Dance
A continuació:
De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Rosa Renom i Jordi Boixaderas protagonitzen ‘Casares-Camus: una història d’amor’. Autor: David Ruano Rosa Renom i Jordi Boixaderas protagonitzen ‘Casares-Camus: una història d’amor’. Autor: David Ruano
24.05.2024 12:41

La història d’amor entre Camus i Casares arriba al Teatre Principal de Sabadell

Aquest divendres a les vuit del vespre, el Teatre Principal acollirà Casares-Camus: una història d'amor, un espectacle de teatre document que posa en escena la intensitat dels sentiments entre l'escriptor francès Albert Camus i l'actriu espanyola María Casares. Ambdós es van conèixer al París dels anys cinquanta.

Els personatges


Ella, filla de Santiago Casares Quiroga, president de la República Espanyola en el moment del cop d'estat, exiliada, tenia 21 anys. Ell, que provenia d'Algèria, acabava de fer els 30, estava casat i tenia dos fills. Primer van ser amants, després van esdevenir parella, i durant prop de quinze anys van mantenir una relació marcada pel convuls context històric de la postguerra, la separació i l'èxit professional d'ambdós artistes. Camus i María Casares es van escriure fins al 1960, quan el Premi Nobel de Literatura va morir en un accident de cotxe.
 

Ell s'estima la vida a la Mediterrània, la Provença i el sol, mentre que ella, de Galícia, era més lunar, de l'atlàntic, més celta. I tot així, els oposats s'atreuen. Els va lligar un sentiment molt fort durant tota la vida, i això és molt bonic de veure

Rosa Renom, actriu sabadellenca.

 

L'obra


És a partir d'aquesta correspondència que es construeix l'obra, dirigida per Mario Gas i interpretada pels sabadellencs Jordi Boixaderas i Rosa Renom, que donen cor i ànima a Albert Camus i María Casares i aprofiten la seva relació per fer una radiografia de l'època. I és que segons l'actriu Rosa Renom l'experiència vital d'ambdós -Camús, que havia arribat a París fugint de la Guerra d'Algèria, també era, d'alguna manera, exiliat- els va portar a aprofitar la professió per fer política.
 

"Ells eren dos éssers molt compromesos amb ells mateixos i amb la societat de la seva època. Tant ella amb els republicans refugiats com ell amb la societat francesa. Camús considerava que havia d'escriure per fer un servei social, i ella s'agafava el teatre d'una manera totalment seriosa"

 

L'obra inclou la projecció d'un recull d'imatges per situar el públic al context històric i personal de Camús i Casares, que, com explica Renom, no seran presentats de forma realista, sinó a través d'un ambient de veus i somnis.
 

Entrades


Les entrades es poden comprar en línia a través del web de l'Ajuntament de Sabadell o presencialment al Teatre Principal. Pels interessats, la funció anirà seguida d'una petita tertúlia amb l'equip artístic.

Al Matí
Rosa Renom (Casares-Camus: una història d'amor): "L'amor va per altres camins. No es pot jutjar"