En directe: De 08:00 a 10:00
Notícies Matí
A continuació:
De 10:00 a 11:00
A les portes de Troia
De 11:00 a 12:00
Generació BSO (R)
L'infermer, malalt per coronavirus, Marc Barradas mostrant el missatge "Queda't a casa" per frenar la Covid-19  | Imatge cedida L'infermer, malalt per coronavirus, Marc Barradas mostrant el missatge "Queda't a casa" per frenar la Covid-19 | Imatge cedida
01.04.2020 16:51

Josep Maria Barradas, infermer amb la Covid-19: "Vull tornar a treballar"

Des de l'inici de la pandèmia els metges, infermeres i administratius dels hospitals ocupen la primera línia de batalla. Treballen i sumen esforços per fer front a l'allau de pacients ingressats de Covid-19 i són també un dels col·lectius més exposats al virus i, per tant, més vulnerables a ser infectats. A Sabadell, hi ha 887 positius per coronavirus. Darrere d'aquestes xifres hi ha una història, una vida i una lluita personal. Aquest és el cas d'en Josep Maria Barradas, infermer del Parc Taulí i positiu per la Covid-19, que ha explicat el seu testimoni al Notícies Migdia de Ràdio Sabadell. 

Ell està passant la quarantena a casa seva i els símptomes tal com explica ja han començat a remetre "ja he passat la fase perillosa, que és la primera setmana quan comencen els símptomes. Quan arribes al sisè o al setè dia sembla que la cosa remet i et comences a trobar més bé" - Barrades explica que treballavaa l'hospital de Sabadell, jornades de 12 i 15 hores, "a un ritme frenètic" de cansament físic i mental. Un dia va detectar que estava contagiat: "Plegues i tens la sensació de tenir febre. Arribes a casa esgotat, et poses el termòmetre i tens febre, mal de coll, de cap". Amb tots els símptomes de la Covid-19 i com és sanitari de l'hospital Sabadell va decidir aïllar-se preventivament. L'infermer recorda que es va fer les proves una setmana abans de presentar els símptomes i que va donar negatiu; tot i que els resultats els va conèixer quinze dies després, quan ja estava tancat a casa.

El col·lectiu sanitari és un dels més vulnerables a ser infectats | Roger Benet

El col·lectiu sanitari és un dels més vulnerables a ser infectats. Tanmateix, per no tenir simptomatologia o per no tenir accés a tests, han de seguir treballant  com apunta Barradas "evidentment estàs en contacte amb pacients i amb els mateixos professionals que molts, de manera simptomàtica, cursen amb la Covid-19 sense saber-ho. Llavors hi ha moments que baixes la guàrdia perquè acabes esmorzant o berenant junts i et treus la mascareta. I entre nosaltres mateixos acaba arribant el contagi".

Aïllament per reduir contagis

Per tal de reduir-la propagació del coronavirus entre els seus familiars, l'infermer no pot sortir de casa, aïllat al seu dormitori – que disposa de lavabo- passa el temps com pot. A més de dormir sol, recomana altres mesures per no encomanar el virus als que conviuen a la mateixa casa: "Cada dia netejo la superfície amb lleixiu reduït amb aigua per treure el virus. També ventilo l'habitació o em dutxo i canvio de roba cada dia". A banda durant l'aïllament recorda que manté el contacte amb el seu equip de treball de l'hospital i espera recuperar-se i tornar aviat a la feina "vull tornar a treballar a l'hospital perquè necessiten gent".

També explica que sent cada dia a les vuit del vespre l'homenatge i l'escalf dels sabadellencs en forma d'aplaudiment col·lectiu però recorda que venim d'anys de retallades i per això llança dos missatges als sabadellencs : "M'agradaria que això servís perquè la gent recordi com és d'important la sanitat pública" i el segon missatge apel·la a la nostra responsabilitat: "queda't a casa" per evitar contagis i posar fre a la Covid-19.