En directe: De 16:00 a 19:00
Connectats
A continuació:
De 19:00 a 19:30
Ona d’Escacs
De 19:30 a 20:00
El Mussol Maltès
Ball de Diables de Sabadell. Foto: Ball de Diables de Sabadell Ball de Diables de Sabadell. Foto: Ball de Diables de Sabadell
08.06.2017 15:49

La 12a edició de Festa i Tradició omplirà el centre de Sabadell de cultura popular

Divendres, dissabte i diumenge més d'una quinzena de colles de cultura popular com geganters, corals i diables participaran en aquesta mostra de foc i música que pretén ser una data marcada en el calendari. L'edició d'enguany coincideix amb els 35 anys del Ball de Diables de Sabadell.

La colla de diables es va fundar el 1982 quan un grup de 4 dimonis van participar en Carnestoltes de l'Institut Ferran Casablanques. El setembre de l'any següent ja van participar per primer cop a la Festa Major de la ciutat. Des de l'aleshores la Colla ha anat creixent i aquest dissabte a les 20:00 h celebraran el seu aniversari amb els seus tradicionals versots a la Plaça de Sant Roc.

Ramon Simón, president de Sabadell Cultura, reconeix que les colles de foc a Sabadell són molt importants: "En total són 9 colles les que surten" reconeix Simón, "El Ball de Diables començarà a la tarda amb la seva tabalada tradicional al centre de la ciutat i els versots, amb aquestes llengües tan esmolades que tenen".

El programa està farcit de cultura popular. Divendres hi haurà un concert de corals, dissabte castells, correfoc i música en directe a la plaça doctor Robert amb els grups sabadellencs Wild Goats i Can Canalla. La jornada de diumenge clourà el Sabadell Festa i Tradició amb les cercaviles de gegants i el XXXIX Aplec de la Masia de Sant Oleguer.

Simón, reconeix que l'Ajuntament col·laborat en aquesta festa que per ells és ja un referent en el calendari de la comarca. "Pel correfoc de la Festa Major tot el Vallès ve a veure'ns, és impressionant, potser els nostres ciutadans no ho valoren suficient però nosaltres sí".

El tret de sortida de Festa i Tradició serà aquest vespre a les 7 de la tarda amb la conferència "de la cultura popular al patrimoni immaterial" que farà l'historiador Josep Bargalló a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach.