La construcció del CAP Can Llong començarà més tard per la possibilitat que apareguin restes arqueològiques al subsòl
Nou retard en l'inici de les obres de construcció del CAP Can Llong. La possibilitat que puguin aparèixer restes arqueològiques en el subsòl dels terrenys on s'ha d'aixecar l'edifici, al número 522 de la ronda Europa, han obligat a realitzar un estudi que s'allargarà fins el mes de setembre. Un cop acabin aquestes prospeccions començaran els treballs per construir el nou ambulatori, que haurien d'haver començat a la primavera. L'Ajuntament de Sabadell i el Servei Català de la Salut n'han informat avui a través d'un comunicat en el qual també s'especifica el repartiment de costos que suposarà l'allargament del procés. El consistori assumirà la despesa de l'estudi arqueològic, mentre que el CatSalut sufragarà el cost de l'extracció de terres.
El Departament de Salut va adjudicar el mes de febrer passat l'execució de les obres per a la construcció del nou equipament i la urbanització dels espais exteriors de l'ambulatori. El CAP Can Llong es planteja com a alternativa a la infraestructura del CAP Can Rull, que és insuficient en aquests moments per donar resposta a les necessitats dels veïns dels dos barris. Els CAP Can Llong i Can Rull funcionaran de manera coordinada i compartiran els equips professionals, que es distribuiran amb criteris d'accessibilitat, eficiència i sostenibilitat.
La construcció del CAP Can Llong costarà aproximadament dos milions d'euros i les previsions inicials apuntaven que l'equipament podria obrir les portes el primer trimestre de 2022.