La Creu Roja i l'Ajuntament busquen una nova ubicació per l'alberg temporal per a persones sense sostre
Responsables de Creu Roja Sabadell i de l'Ajuntament estan en converses per buscar una nova ubicació per a l'alberg temporal per a persones sense sostre, en marxa des de fa poc menys de dos mesos en una escola de la ciutat per donar una solució a aquest col·lectiu durant el confinament. L'ONG i l'administració es troben amb la necessitat de moure el servei amb vista a que el centre educatiu reobri les seves portes quan Sabadell entri a la fase 2. "Al final estem en un lloc provisional, que té altres usos, i fa falta estudiar què s'ha de fer amb aquestes persones i amb aquest servei temporal. No és una decisió que depengui només de Creu Roja", ha apuntat a El Cafè de la Ràdio el responsable de comunicació de l'ONG, Xavi Miralles.
Des de Creu Roja fan un molt bon balanç de l'alberg temporal, amb capacitat per a 30 persones, i assegura que ha suposat una millora per a l'estat d'ànims dels seus usuaris, que a més de tenir tots els àpats diaris coberts també acaben canviant els seus hàbits, com abandonar algunes de les seves addiccions, ja que un dels requisits de l'alberg és no sortir-ne. "S'ha constatat una millora dels residents, per totes les coses que tenen garantides i per coses que poden semblar banals però que per ells són molt importants, com la possibilitat de celebrar un aniversari amb gent després d'anys de soledat", explicat Miralles. Davant d'aquests bons resultats, el responsable de comunicació de l'ONG assenyala la importància de contemplar la possibilitat de fer que Sabadell tingui un alberg fix per a la gent gran; un projecte que es va posar sobre la taula durant el mandat anterior i que encara no s'ha materialitzat: "Ara estem enmig d'una pandèmia i la situació ha canviat molt. Al final és una qüestió política que s'haurà d'anar consensuant".
Al marge de l'alberg temporal, les unitats d'emergència social de la Creu Roja han donat una atenció diària a una cinquantena de persones sense que viuen al carrer o en infrahabitatges i no volien abandonar la seva ubicació. El servei se suma als altres que l'ONG ha hagut d'assumir arran de la pandèmia, com les entregues d'aliments a les 600 noves famílies que han arribat al Rebost Solidari. La tasca s'ha pogut fer gràcies a sumar més mans entre el voluntariat, amb 200 nous joves que s'han involucrat amb l'entitat; un ascens mai registrat que ha compensat l'absència dels voluntaris més grans de 70 anys, població de risc de la pandèmia.