En directe: De 08:00 a 10:00
Notícies Matí
A continuació:
De 10:00 a 11:00
A les portes de Troia
De 11:00 a 12:00
Generació BSO (R)
Ramon Ten ha parlat de la trajectòria de la Fundació Bosch i Cardellach/ Ràdio Sabadell Ramon Ten ha parlat de la trajectòria de la Fundació Bosch i Cardellach/ Ràdio Sabadell
05.06.2018 12:22

La Fundació Bosch i Cardellach recull la seva influència en la ciutat durant els 75 anys de trajectòria

La Fundació Bosch i Cardellach celebra els seus 75 anys de vida mostrant la vinculació de l'entitat amb Sabadell i la influència que ha tingut en les decisions importants per a la ciutat. Ho farà amb una exposició, que es podrà veure des d'aquest divendres fins al 19 de juny al Casal Pere Quart, en la qual es recullen els projectes on la fundació ha tingut pes, els estudis i recerques impulsades, els reconeixements a personatges il·lustres i els fons documentals de què disposa, com el de Pau Vila o el de Miquel Carreras. "L'exposició està pensada no per explicar la història de la fundació, sinó en trobar la relació entre la Bosch i Cardellach i la ciutat. Expliquem les coses que ha fet la fundació més vinculades a la ciutat, a banda d'explicar també que publiquem i fem estudis", ha explicat al programa Al Matí el director de l'entitat, Ramon Ten. La influència de la Bosch i Cardellach en els plans urbanístics, en els plans de protecció de patrimoni o en la reurbanització del Passeig, són alguns exemples de la tasca realitzada.

La mostra commemorativa dels 75 anys de vida de la Fundació Bosch i Cardellach, que de cara al setembre es podrà veure també a l'Espai Cultura, també vol demostrar l'evolució de l'entitat des de la seva creació fins al moment actual. En el moment del seu naixement, l'entitat només acceptava membres de la ciutat i la forma de fer els estudis o de publicar-los ha anat variant per adaptar-se als canvis que s'han produit a les universitats i a les administracions. A més, la fundació ha perseguit sempre la fita de poder donar a conèixer el què feia al conjunt de la ciutadania: "El que sí que ha fet és obrir-se més, fer més divulgació, tant científica com històrica".