La mona de Pasqua continua sent majoritàriament tradicional
La tradició mana que el Dilluns de Pasqua el padrí i la padrina regalin una mona als fillols. Tot i ser un dia marcat al calendari, han estat molts i moltes els que han esperat a aquest dilluns per comprar la mona. En molts casos perquè han espremut els dies de vacances, les hores de bon temps que ha fet aquest cap de setmana, d'altres per tradició. De fet, en algunes pastisseries com la del Genescà a la Rambla hi havia gent fent cua abans de l'horari d'obertura.
"La de rovell d'ou i fruites pels fillols netes i per a tots".
Andreu.
"He comprat una mona una mica improvisada perquè vaig preguntar a la mare del meu fillol i no sabia què dir-me. L'he feta amb dinosaures de xocolata".
Marc.
"Hem comprat un pastís de nata perquè a la meva neboda li agrada molt i ou gran, de disset centímetres d'alt"
Joan.
"Hem comprat la clàssica de mantega, les que en diuen de sara".
Jesús.
"Hem comprat la clàssica que porta la rovell d'ou cremat i ametlles"
Antònia.
Cada cop més els pastissers han de fer mones aptes per al·lèrgies o sense gluten. Són un tipus de pastís que cada cop es fa més lloc dins del mercat. Sobre el preu, hi ha variacions, però per norma general els preus van dels 20 euros en amunt, arribant a 50 o 60. Enguany el gremi espera recuperar vendes de mones artesanes, xifrant-ho en 700.000 a tota la demarcació de Barcelona. Així doncs, aquesta ha estat una setmana frenètica als obradors locals que han treballat dia i nit per tenir a punt aquest pastís tan especial.