La Queta és a l'Eix Macià per fer el pòdcast més gran mai fet en català
Aquest dimecres i dijous es pot trobar, a tocar del Parc Catalunya, a la Queta, i el seu estudi mòbil. Davant del número 1 de l'Avinguda Francesc Macià, s'està gravant el pòdcast més gran que s'hagi fet mai a Catalunya. És una acció que forma part de la campanya "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure" de foment de la llengua. A la cabina mòbil s'hi pot fer karaoke, una entrevista, ajudar a fer una paella a la Queta o contribuir a la base de veus en català AINA. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, n'ha fet cinc cèntims:
"És una campanya pedagògica, dinàmica, de proximitat, de carrer, amable, amb la qual aconseguim atreure la gent i que es desinhibeixi una mica i que ho provi amb català, no tal com diu. Vam començar el dissabte passat a Barcelona, plaça Catalunya"
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, insta els ciutadans del municipi a participar-hi:
"Com a ciutat estem molt contents de ser la segona ciutat que acull aquesta campanya. I molt contents que estiguin en un espai que hi hagi molta circulació de gent. Esperem que molta gent de Sabadell vingui a contribuir, ja sigui en qualsevol d'aquests quatre àmbits que hem explicat"
La Lourdes Braz és una de les que ja ho ha fet a primera hora. Ella és de Portugal, però va viure força temps a Veneçuela:
"Molt bé, molt agradable, una miqueta nerviosa perquè no havia fet mai això, però molt bé, m'ha agradat molt. Fa cinc anys que he arribat aquí a Sabadell i no parlava català, parlava castellà i des del principi vaig proposar-me aprendre a parlar català, perquè em sembla que és una mena de respecte al lloc on vius i sí, continuo endavant, ara mateix acabo de començar el C2"
La campanya s'allargarà fins al novembre i visitarà 16 ciutats. Per animar a la participació, a l'exterior de l'estudi mòbil s'ha traduït el lema "Provem-ho en català" en quinze idiomes: àrab, búlgar, alemany, anglès, francès, indi, italià, polonès, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof, amazic, xinès, castellà i català. Segons el govern, el 95,9% de la població de Catalunya de dos anys o més, entén el català.