L'Embassa't reuneix 2.000 persones aquesta 10a edició
L'Embassa't ha tancat la 10a edició amb les millors xifres de públic dels últims anys. En total unes 2.000 persones han passat pel certamen musical que ha ocupat La Bassa de Sant Oleguer aquest divendres i dissabte amb 26 concerts de música en directe i tres escenaris. El festival ha tornat a l'espai original sis anys després amb un cartell de luxe que incloïa noms consagrats com Mishima o el Petit de Cal Eril, però també apostes com el duet Mueveloreina o els britànics Zola Blood, que han actuat per primer cop a l'Estat Espanyol. "No és perquè l'hàgim fet nosaltres, però ens ha quedat bastant bé el festival" diu Arnau Solsona mentre recollia bombetes, fustes, tanques i altres andròmines sobrants del festival. "Cal tenir la proporcionalitat d'un esdeveniment pensat per 1.000 persones, i si es repetís amb mil persones o més, necessites tenir barres, punts de tiquets o lavabos suficients, però la valoració és excel·lent" explica Solsona. De fet, dissabte al vespre es va penjar el cartell de totes les entrades venudes perquè s'havia assolit l'aforament de la piscina amb 1.000 persones dins del recinte, un fet que només havia passat amb Manel el 2011.
La música electrònica ha tingut també un espai propi i s'ha potenciat la proposta del Petit Embassa't les propostes de Rah-mon Roma i Guillem Albà i la Marabunta, pensades pel públic infantil. La proposta del festival era tenir serveis dins del recinte amb espais de menjar i fins i tot un mercat d'artesania i discs el dissabte. La suma de la nova ubicació més totes les hores de programació han ajudat que més públic es quedés al recinte més hores. "Poder venir a la Bassa i estar apartat del centre, dels Jardinets i de Can Marcet, això suposa que tens un interès especial i no ets un passavolant. Sí que hi ha gent que ve al passejar al Ripoll, però no hem tingut aquest tipus de turista sinó que la gent sabia a què venia" explica el director.
Tot i aquestes xifres el festival no espera créixer de forma desmesurada i s'apunta a una millor col·laboració amb les administracions públiques, tant en l'àmbit local com supramunicipal amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona. "El mateix ajuntament ha vist que l'espai ha donat molt de si. Evidentment es poden millorar les coses per totes les parts però ja fa 10 anys que l'Embassa't li dóna aquest joc a l'Ajuntament i ens van responent a totes i obrim expectatives a veure què hem de fer" recorda Solsona. De cara el 2019 que ve els organitzadors mostren la seva voluntat de fer l'11a edició, però reconeixen que és una feina sense ànim de lucre i no és fàcil organitzar l'Embassa't.