Les escoles bressol privades i el regidor Manuel Robles demanen més places concertades de 0-3
Les escoles bressol públiques comencen el curs amb la novetat de la gratuïtat al curs d'I2. La Generalitat començarà a assumir des d'aquest setembre els 1.600 euros que es calcula que havien de pagar les famílies fins ara. La resta el pagava íntegrament la Generalitat en el cas dels centres del Departament d'Educació, o a mitges amb els ajuntaments en els equipaments municipals.
Pel que fa a les privades, la Generalitat aportarà 800 euros per alumne i curs, amb l'objectiu que reverteixin directament a les quotes de les famílies, que notaran una rebaixa de 72 euros al mes. La portaveu dels centres privats de Sabadell, Emma de Miguel, ha criticat a El Cafè de la Ràdio que la gratuïtat ha trasbalsat el repartiment habitual dels centres públics i privats i reconeix que encara no s'ha aclarit com es farà l'abonament a les famílies.
"Hi ha inquietud perquè moltes famílies que podíem assumir el cost de la privada han entrat a la pública i moltes famílies que no tenen recursos han vingut a la privada i no ho poden assumir. Tampoc saben com es finançaran els 72 euros que donaran a les privades"
"Ho rebran les escoles bressol privades i nosaltres haurem de fer l'abonament a les famílies, però encara no podem explicar ben bé com funcionarà"
De moment, cap escola bressol privada de Sabadell ha hagut de tancar per la gratuïtat de l'I2 a la pública.
200 famílies sense plaça
Per la seva banda, el regidor d'Educació, Manuel Robles, ha explicat que hi ha "més de 200 famílies" que s'han quedat sense plaça pública a Sabadell, sobretot de l'etapa 0-1.
Per solucionar la manca de places, tant Robles com De Miguel aposten perquè la Generalitat concerti més places dels centres privats i així, eviti la necessitat de construir més centres.
"Per mi l'únic camí és concertar places també amb les escoles bressol privades [...] S'han d'aprofitar, no calen fer noves construccions si podem aprofitar escoles privades amb experiència, infraestructura, personal"
Segons el Pla Eqxit de Sabadell per al període 2017-2027, caldrien dues escoles bressol municipals més per absorbir les necessitats educatives de la ciutadania, principalment a La Concòrdia, Gràcia o Covadonga.
Podeu recuperar les entrevistes amb Manuel Robles i Emma de Miguel, aquí:
🔊 ÀUDIO #ElCafèdelaRàdio | Manuel Robles (@MRoblesFdez), @sbdeducacio: "L'únic camí per la universalitat és concertar places"
— Ràdio Sabadell 94.6 (@RadioSabadell) September 8, 2022
▶️ https://t.co/857paEPiXb pic.twitter.com/jJuvORZaUc
🔊 ÀUDIO #ElCafèdelaRàdio | Emma de Miguel, Llars d'Infants Privades (@AssDeLlars): "Volem la gratuïtat universal i que s'aprofiti la infraestructura de les escoles bressol privades concertant places"
— Ràdio Sabadell 94.6 (@RadioSabadell) September 8, 2022
▶️ https://t.co/fTyieXUGcH pic.twitter.com/41xks5q0PN