L'InDOCumentari no renuncia al documental tot i les restriccions
La quarta edició de l'InDOCumentari serà cent per cent en línia. Després d'intentar programar el certamen a la primavera, els organitzadors del festival de cinema documental de Sabadell s'han trobat que ara tampoc podran reunir-se davant d'una gran pantalla. Per això, aquest dissabte comença un festival en línia que comptarà però amb sis documentals, tres llargmetratges i tres curts de temàtiques variades.
En principi la programació havia previst les projeccions a Ca l'Estruch, però les normes sanitàries ho ha fet inviable. "Des de maig estem movent el festival canviant de dates i llocs, però com tothom que organitza alguna cosa, ha estat un malson" explica Nando Caballero és el director del festival. Ara serà un festival en línia, com enguany ho han estat altres de la talla del Docs Barcelona o l'In-èdit dedicat al documental musical. Totes les pel·lícules i documental estaran disponibles de forma gratuïta només aquest dissabte, entre les 10 del matí i les 11 de la nit a través de la web del festival.
El cartell de la mostra inclou sis documentals de diferents temàtiques. Com a llargmetratge "Lejsara" (Ruben Capilla i Marc Ferrà) amb una noia sahrauí com a protagonista que participa al projecte "Vacances en pau" i que es pregunta si venir els estius a l'estat espanyol no és "tastar un tros de pastís i després treure'ls-hi". Els amants de la Segona Guerra Mundial podran descobrir la història de "El Equipo D, Los Códigos Olvidados" (Jorge Laplace) sobre l'equip que va treballar amb Alan Turing per desxifrar el codi de l'exèrcit alemany.
També hi haurà un documental com "Exodus" (Oliver Stiller) sobre la migració d'Hondures, Guatemala o El Salvador desencadenada per la violència. I si us agrada la música, Nata Montero presenta el seu documental "Ara Malikian: Una Vida Entre Las Cuerdas" sobre el músic d'ascendència armènia o el documental "Peckinpah Suite" (Pedro González) per conèixer la vida del director de cinema a través de la seva filla. I per últim, la programació es tanca amb Born In Gambia (Natxo Leuxa) sobre en Hassan un nen que viu al carrer i porta sempre una gravadora sempre a sobre.