En directe: De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
A continuació:
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
Protestes de la comunitat educativa de l'institut Miquel Crusafont | Roger Benet Protestes de la comunitat educativa de l'institut Miquel Crusafont | Roger Benet
27.06.2019 16:35

L'institut Miquel Crusafont perdrà la unitat d'Escolarització Inclusiva el curs vinent, malgrat les protestes del centre

Serveis Territorials d'Ensenyament no dotarà de cap unitat de Suport Intensiu per a l'Escolarització Inclusiva a l'institut Miquel Crusafont. La mobilització convocada aquest matí davant de la delegació d'ensenyament, no farà canviar el criteri de l'organisme, que considera que no hi ha prou ràtio d'alumnes -entre cinc i deu- amb necessitats especials per a equipar el centre amb aquest servei. "Si els hi toca, els hi donarem, si no els hi toca, no els hi donarem. La mobilització fa que ens hàgim d'explicar més però si no hi ha els alumnes, no posarem el recurs", ha sentenciat el director de Serveis Territorials, Jesús Viñas.

La principal font de conflicte és els alumnes que calculen que necessitaran el suport educatiu inclusiu. Viñas s'aferra als tres que determinat l'Equip d'Atenció Psicopedagògica de Sabadell (EAP), mentre que el director del centre, Robert Velàsquez, n'ha comptat més: "L'any passat hi va haver dos alumnes que un ens van dir que el traguéssim perquè recomanaven que fossin vuit alumnes, tot i que l'hem continuat atenent. Un altre, pel mateix motiu, ens van dir que ens enviarien un servei de vetlladora per aquest alumne, per no superar els vuit alumnes", ha explicat a Ràdio Sabadell. "A part, hi ha un alumne de primer que al mes de març venia orientat per entrar i la setmana passada diuen que no ho necessita. Ja serien sis. I tenim dos més, que durant tot l'any demanem que se'ls mirin", ha afegit Velàsquez, augmentant la ràtio als vuit alumnes, la qual cosa justificaria la inversió de la unitat.

Protesta de la comunitat educativa del Crusafont | Roger Benet

Aquests càlculs, però han estat criticats durament per Viñas: "Això de dir que nosaltres sabem que hi haurà altres alumnes, com ho saben? Si no ho ha diagnosticat l'equip, en què es basa? Doncs en una opinió i nosaltres no podem destinar recursos basats en opinions", ha etzibat. "Mantindrem la meitat d'una unitat de suport, donarem mig professor i més hores d'atenció d'educador. De manera que els alumnes tenen recursos específics, a part dels ordinaris", ha afegit Viñas, que calcula que es destinaran 30 hores setmanals als tres alumnes diagnosticats. En canvi, per a Velàsquez, "el Departament ens diu que ens manté una dotació de mig professor, que són 9 hores i mitja d'atenció, passant de 58 a 9 hores i mitja. Ahir em van trucar i em van dir que ens donaries mitja dotació de vetlladora, però no és el recurs adient, no és un especialista en educació especial", ha lamentat.

Jesús Viñas, director de Serveis Territorials | Roger Benet

Amb tot, des de Serveis Territorials es mostren contundents amb els criteris tècnics i Viñas només ha encarregat que "es mirin els casos i s'assegurin que no compleixen el perfil", ha conclòs.

Podeu escoltar l'entrevista sencera amb Robert Velàsquez al programa Al Matí, aquí: