Llorenç Domènech, Escola de Música Creu Alta: "L'ensenyament musical a Catalunya es deixa a grans empreses de serveis"
Protesta de l'Escola de Música Creu Alta per exigir un finançament just, suficient i equitatiu, davant del centre, aquest dimarts al vespre. Coincidint amb el dia de la patrona de la música, Santa Cecília, Llorenç Domènech, el director de l'escola, que també és president de l'associació d'Escoles de Música d'Iniciativa Privada Autoritzades de Catalunya, ha llegit, davant de 80 persones, el manifest amb les peticions que fan al govern i al Parlament:
"Anem a un mapa de l'ensenyament musical a Catalunya en mans de grans empreses de serveis. Aquest és el model que volem? Exigim al Parlament i al govern de la Generalitat de Catalunya que estableixi un sistema de finançament de les escoles de música autoritzades del Departament d'Educació que, primer, sigui equitatiu per tots els alumnes i famílies de totes les escoles de música autoritzades del Departament d'Educació. Que tingui en compte les circumstàncies familiars i socioeconòmiques dels alumnes i no la titularitat de l'escola on s'estudia. Segon. Sigui suficient, sostenible i equitatiu per totes les escoles de música autoritzades del seu departament siguin de titularitat municipal o d'iniciativa privada".
L'Emipac considera que pateixen una discriminació històrica per part de les administracions locals, per això també els ha demanat que el finançament municipal arribi de forma equitativa a tots els alumnes i famílies de les escoles de música autoritzades en funció de la seva situació familiar i econòmica.
A Catalunya hi ha 230 escoles de música autoritzades per Educació, de les quals 150 són municipals i 80 privades, les quals afecten a més de 15.000 famílies i alumnes i més de 1.300 docents. El percentatge de població que té accés a l'ensenyament musical no arriba a l'1% a Catalunya, una xifra que es troba per sota de la mitjana europea, i molt lluny d'estats com Alemanya, Àustria, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Suècia o Dinamarca.