En directe: De 08:00 a 09:00
Sardanes
A continuació:
De 09:00 a 10:00
Sons a cau d’orella
De 10:00 a 11:00
La caverna galàctica (R)
Salvador Obiols ha fet balanç de la situació de pobresa al programa 'Al Matí'/ Ràdio Sabadell Salvador Obiols ha fet balanç de la situació de pobresa al programa 'Al Matí'/ Ràdio Sabadell
04.06.2018 16:52

Més de 2.000 sabadellencs viuen en situació de pobresa

La pobresa encara afecta més de 2.000 persones a Sabadell, l'equivalent a 627 famílies, segons les dades d'atenció de Càritas Diocesana de Terrassa. Tot i que l'economia comença a millorar, encara hi ha molts sabadellencs i vallesans estancats en els efectes de la crisi. "La tendència és la mateixa a tot arreu. Res millora. La pobresa és la nostra pròpia pobresa com a societat", ha apuntat el director general de l'ONG, Salvador Obiols. Segons l'Observatori de la Realitat Social de Càritas, un 48 per cent dels atesos viuen amb uns ingressos d'entre 300 i 750 euros mensuals; uns diners que els impedeixen saldar els deutes contrets durant la crisi.

Les dificultats per reincorporar-se al mercat laboral i els contractes i sous precaris són els causants de la cronificació de la pobresa, segons els responsables de Càritas. A més, hi ha un gruix important d'atesos que només tenen l'economia submergida com a via de subsistència, de manera que no tenen garantit el futur perquè no cotitzen. Amb tot, des de Càritas assenyalen la importància de fer un canvi estructural en el sistema per poder garantir que les persones d'aquest col·lectiu no es converteixen en pobres crònics. "Els que tenen responsabilitats haurien de redissenyar la societat del futur, perquè la gent cada cop viu més anys i hi ha més qualitat de vida per a molts. Cal un replantejament total de la societat de futur i la volem per ja", assenyala Obiols. Una de les mesures que proposa Càritas, tenint en compte que un 61 per cent dels atesos tenen deutes relacionats amb l'habitatge i amb el pagament de les factures, seria que se saldessin els deutes dels impostos d'aquestes famílies, que a hores d'ara s'acumulen amb interessos.