En directe: De 23:00 a 23:59
Hotel Suís (R)
A continuació:
De 00:00 a 01:00
A les portes de Troia (R)
De 01:00 a 03:00
Fils de ciutat (R)
Entitats, artistes i govern local s'apleguen amb les iniciatives sorgides de la cocreació | Pau Duran Entitats, artistes i govern local s'apleguen amb les iniciatives sorgides de la cocreació | Pau Duran
20.06.2022 18:32

'Oliver i Companyia' obre la ciutat a qualsevol acte literari que s'hi vulgui fer

Arriben dues iniciatives sorgides del procés participatiu de cocreació de Sabadell Capital Cultura Catalana 2024. El nou projecte 'Oliver i Companyia' servirà per a crear actes literaris a la ciutat. També s'estableix la taula de Creadors de Lletres i Pensament.

'Oliver i Companyia' juga amb el nom de la coneguda llibreria parisenca Shakespeare & Company, per facilitar les peticions privades per organitzar convocatòries a Sabadell. No compta amb cap programa preestablert, sinó que a tot aquell que escrigui a l'Ajuntament, se li oferirà els museus, auditoris, l'Arteneu, la Fundació Bosch i Cardellach, la Pahissa del Marquet o l'Acadèmia de Belles Arts, per fer-hi lectures dramatitzades, recitals poètics, presentacions de llibres, diàlegs entre autors, activitats al voltant de l'assaig o el que aquell qui faci la petició, consideri que hi encaixa. Les recents presentacions que s'han fet al Museu d'Art han obert la porta que ha donat accés ara a Oliver i Companyia. El regidor de cultura, Carles de la Rosa, diu que hi ha la voluntat de redescobrir espais:

"Volem revisitar espais emblemàtics, insòlits, que els tenim. Moltes vegades no recordem que hi són, els convencionals i els no convencionals, els patrimonials, des de qualsevol racó de la ciutat, perquè no només el centre té aquests tipus d'espais, també tots els punts cardinals de la ciutat. i també volem valorar i descobrir a la ciutadania aquells que són propis de les entitats o dels agents culturals, que a vegades no tothom a descobert".

També es faran taules de creadors de lletres i pensament, obertes a tots els autors vinculats a la ciutat que hagin publicat com a mínim un llibre en una editorial comercial. Cadascuna de les disciplines tindrà el seu logotip específic, redissenyat per Ramiro Fernández, com ha explicat el regidor Lluís Matas:

"Li hem tornat a demanar que ens cregui un logo per cada taula, per cada disciplina. Per tant, anirem declinant el logo de la capitalitat en les diferents arts temàtiques; música, arts escèniques, cultura popular, etc.".

Tot plegat, ha de suposar un salt endavant, de manera que la capitalitat cultural deixi un pòsit a la ciutat quan acabi, Sabadell pugi un grapat de graons. Aquestes iniciatives han sorgit del procés participatiu de cocreació de la capitalitat 2024.

 

logo