En directe: De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
A continuació:
De 07:00 a 08:00
Notícies en Xarxa
De 08:00 a 10:00
Notícies Matí
Una expedició dels Bombers de la Generalitat ha viatjat cap al Marroc | Nia Escolà Una expedició dels Bombers de la Generalitat ha viatjat cap al Marroc | Nia Escolà
12.09.2023 12:24

Patri Buxó: "Als carrers de Marràqueix hi havia pànic"

El nombre de morts pel terratrèmol del Marroc ascendeix a 2.862, per sobre els 2.497 que s'havien notificat en el darrer balanç. I la xifra de ferits ha arribat a 2.562, segons les últimes informacions facilitades pel Ministeri d'Interior del país a les set de la tarda d'aquest dilluns.

Entre les persones que van viure el sisme de primera mà hi ha una sabadellenca, la Patri Buxó. Estava a Marràqueix, a 70 quilòmetres de l'epicentre, i va veure com es movien les parets mentre sentia cops, durant quinze segons. Al sortir al carrer, va trobar-se els primers edificis ensorrats. Descriu al programa El Cafè el sentiment generalitzat:

"Hi havia por. La gent, als carrers de Marràqueix hi havia pànic. Tothom estava intentant arribar a la plaça principal, que és un lloc més obert, que no hi ha edificis grans importants, és un lloc més segur, i si queia alguna cosa, està descobert"

El Cafè de la Ràdio
Patri Buxó: "Tu saps que pots tornar, però ells es queden allà sense res"

La població es va anar concentrant a la plaça de Djemà-el-Fna, però el grup de la Patri va decidir anar a dormir en un lloc on no hi hagués res al voltant, fora del municipi. La tornada a Sabadell s'ha produït sense problemes, amb avió, via Tànger. Però Buxó lamenta que els que han perdut la casa, ara no tenen on anar.

Expedició dels Bombers de la Generalitat

Una expedició dels Bombers de la Generalitat ha viatjat cap al Marroc, sortint del Complex Central de Bellaterra aquest dilluns, per participar en les tasques de salvament de víctimes del terratrèmol. L'equip l'integren 4 guies canins i 4 gossos del Grup Caní de Recerca, un tècnic en estructures col·lapsades, un altre en rescat de persones i atenció sanitària; dos de suport logístic, i un altre d'origen marroquí, que ajudarà en les comunicacions, més el cap d'expedició. És el quart cop en la història del cos que treballaran fora del país.

djemaa

La població es va anar concentrant a la plaça de Djemà-el-Fna, després del sisme. Aquesta imatge és d'arxiu | Faruk Tokluoğlu