Plataforma per la Llengua reconeix el forn Carreras, La Llar del Llibre i La Sandvitxeria SBD pel seu compromís amb el català
Els usuaris de l'aplicació CatalApp de Plataforma per la llengua han escollit el Forn de pa Carreras, La Llar del Llibre i La Sandvitxeria SBD com els establiments que tenen una millor atenció lingüística en català.
L'aplicació permet als usuaris valorar l'ús del català en l'atenció oral, escrita i virtual dels establiments, en una escala del 0 al 4. Després de rebre centenars de respostes han pogut establir un rànquing i concloure que el futur és "esperançador" perquè "són molts els comerços que tenen en compte el català en la seva relació amb els clients".
Els responsables dels tres negocis sabadellencs més ben valorats han explicat que, certament, tenen en compte l'atenció lingüística amb els seus clients.
"Som una empresa que fa 90 anys que existim i mai ha faltat el català i esperem que no falti. Si no cuidem nosaltres l'idioma, no anem gaire bé"
Anna Carreras, cap de vendes de Forn Carreras
"L'ús del català és una de les nostres prioritats. Ja que venen llibres, intentem que siguin en català. Si nosaltres no protegim la nostra cultura, no ho farà ningú. Per tant, nosaltres fem el màxim per atendre i tenir llibres en català"
Joan Fàbregas, gerent de La Llar del Llibre
"Normalment, ho tenim tot en català. I la carta en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. I ara hi posarem dos idiomes més: el gallec i el basc"
Jordi Melis, propietari de La Sandvitxeria SBD
De moment, però, afirmen que encara no han rebut cap comunicació directa per part de Plataforma per la Llengua.
Molts anys compromesos amb la llengua
El Forn de pa Carreras va ser fundat fa 90 anys per Josep Carreras i Carme Villaret a la plaça de Sant Roc. La Llar del Llibre va obrir les portes el 1925 gràcies a Joan Sallarès, qui va traspassar la botiga a Miquel Fàbregas el 1957. La Sandvitxeria SBD va néixer el 1987 al carrer Sant Joan, sent el primer local que feia sandvitxos amb pa anglès.