En directe: De 22:15 a 23:00
Fórmula Musical
A continuació:
De 23:00 a 23:59
Hotel Suís (R)
De 00:00 a 01:00
Arrela (R)
Acte d'imposició de togues a l'Espai Cultura | Cedida Acte d'imposició de togues a l'Espai Cultura | Cedida
10.06.2022 20:47

Quinze nous advocats reben la toga després de tres anys sense aquesta celebració

La pandèmia ha aturat tota mena d'activitats, fins i tot la imposició de les noves togues als advocats. Per això, aquesta tarda l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell ha fet entrega de les togues a quinze nous advocats sabadellencs corresponents als anys 2022, 2021 i 2020. A més, també s'han repartit les 31 insígnies de 25 anys al col·legi d'aquests anys. Tres anys que resumeixen l'aturada pandèmica i que el Col·legi ha volgut esmenar en l'acte d'aquesta tarda a l'Espai Cultura. La consellera sabadellenca de Justíca, Lourdes Ciuró, ha assegurat que l'acte era emotiu, perquè "faig consellera entre cares conegudes". En el seu discurs ha recordat que porta 28 anys d'exercici i que des del Departament de Justícia la feina és "fer una justícia àgil, moderna i propera", però que "depèn de l'actitud vital". "Hem de fer canvis, com es deia a la meva època el Capità Enciam, i un dels temes és el català", assegurava, "bona part de la responsabilitat, la tenim els advocats". Un discurs que ha servit també per reivindicar els jutges de pau.

"Venir a Sabadell i no treure el tema [dels Jutjats] és agosarat. No puc anunciar res, però el projecte està fet. Ho hi ha el projecte, els diners i només ens falta el pas administratiu, que és molt lent".

La degana Eulàlia Barros ha estat l'encarregada de rebre els joves quinze advocats i entregar-li la toga al seu padrí o padrina, qui l'ha entregat al nou magistrat. Després han jurat el càrrec, jurant sobre la constitució per "consciència i honor" i respectant el "codi deontològic" de la professió. En total fins a 8 dones i 7 homes han fet el jurament, dels quals 9 ho han fet en català.

"Recordeu que una ciència sense error és una ciència inexistent. Us animo des d'aquí a formar part de la Jove Advocacia de Sabadell, els col·legis estem en transformació contant, necessitem les vostres idees i reclamacions".

Barros ha recordat que l'acte del jurament ja es feia a segle XIII a Tortosa, mostrant la vigència del fet: "Heu entrat a una professió molt exigent, que demana un estudi continuat, amb enginy, creativitat i ser una mica agosarat". Alhora que ha animat als nous a participar de la vida de "col·legial". Pere Farnés Gramunt, com a portaveu dels togats ha donat les gràcies a la família i el suport, quan "lluny queda el temps de la universitat o el màster de l'advocacia". Farnés ha assegurat que un advocat és un "estudiant tota la vida", un psicòleg, escriptor o un "paladí de la justícia".

"Entrem en una nova professió, complicada, hi ha moltes frases fetes com: 'advocats i procuradors, a l'Infern de dos en dos, o un 'advocat és un mal veí', però cal recordar que quan algú es troba amb algun advocat és perquè al fer justícia".

Per la seva banda, Miquel Fortuny s'ha adreçat als que han fet vint-i-cinc anys al Col·legi definint "quan començàvem hi havia dubtes", ha recordat, "així i tot em sento privilegiat de trobar-nos i recordar el moment que vam començar". Per Fortuny aquest quart de segle és una barreja de confiança, resiliència i vocació.

 

ddd
Ciuró durant la seva intervenció | Cedida 


L'acte ha tingut espai per al record dels degans del Col·legi que han traspassat aquests anys, per a ells s'ha interpretat 'El cant dels ocells', i un record als refugiats que 'fugen de la guerra, buscant un futur en pau", amb l''Emigrant'. A més s'ha desvelat que Ethos ADENC són les entitats beneficiàries de les partides d'ajut humanitari de 500 euros d'enguany del Col·legi.