En directe: De 05:00 a 07:00
Fils de ciutat (R)
A continuació:
De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
De 08:00 a 09:00
Sardanes
Imatge dels 84 consellers del Consell dels Infants/ Arxiu Ràdio Sabadell Imatge dels 84 consellers del Consell dels Infants/ Arxiu Ràdio Sabadell
20.11.2018 13:06

Sabadell s'estrena com a Ciutat Amiga de la Infància amb el primer plenari del Consell dels Infants

Sabadell s'estrena aquesta tarda com a Ciutat Amiga de la Infància amb la posada en marxa d'un dels organismes inclosos en el compromís que comporta aquesta qualificació d'UNICEF: el Consell dels Infants. Tot i que la ciutat la compta amb el segell des de principis de mes i que el recollirà oficialment en un acte dimarts que ve, a Oviedo, avui dóna el tret de sortida a l'activitat del nou consell, integrat per 84 alumnes de 5è i 6è de primària sabadellencs. La sessió començarà a les sis de la tarda a l'Espai Cultura i servirà per posar fil a l'agulla a la tasca de l'organisme, que farà arribar demandes i propostes al govern municipal. "És un òrgan del qual han de sortir propostes de canvi que s'han de traslladar. El repte és com això que es transmetrà a l'equip de govern com es traduirà en el seu dia a dia", ha apuntat Sergi Cordón, tècnic del Consell dels Infants.

Amb la posada en marxa del Consell dels Infants es fa oficial el compromís del govern municipal de centrar les seves polítiques en el col·lectiu de nens i joves. La presidenta d'UNICEF a Catalunya, Anna Folch, ha admès en declaracions al programa Al Matí de Ràdio Sabadell que la ciutat compleix les condicions per fer un salt endavant en aquest sentit: "Sabadell s'ha posat a treballar per donar visibilitat a una sèrie de polítiques municipals que ja tenia, i n'ha incorporat de noves, i a treballar de forma transversal amb totes les regidories de l'Ajuntament perquè l'acompliment d'aquests drets de la infància sigui realitat a la ciutat". En aquest mateix sentit, el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler, assegura que tenir la qualificació d'UNICEF "suposa un repte", ja que el segell comporta unes obligacions a complir durant quatre anys. Tot i això, també assenyala com a beneficiós el canvi de visió que l'acompanya. "Fins ara sentíem la veu dels nens i les nenes, però ara anem un pas més enllà. Ja no és que siguin opinadors, sinó que tenen una veu que s'ha de complir i les seves decisions s'han de portar a la pràctica", conclou Soler.