En directe: De 00:00 a 02:00
Vitamina Dance
A continuació:
De 02:00 a 03:00
Quimèric (R)
De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Una de les protestes dels Iaioflautes denunciant les retallades | Arxiu Una de les protestes dels Iaioflautes denunciant les retallades | Arxiu
02.05.2020 13:11

Tere Ibáñez, Iaioflautes Sabadell: "La crisi del coronavirus ha deixat clar que les retallades maten"

Els Iaioflautes de Sabadell han estat, conjuntament amb la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, un dels col·lectius que han sortit repetidament al carrer per denunciar els efectes que les retallades han tingut a la sanitat pública. Una realitat que han tornat a posar damunt la taula coincidint amb la crisi sanitària del coronavirus. "Hem explicat repetidament que les retallades maten. Ho dèiem per les llistes d'espera, pels retards en les operacions, però ara amb el que està passant també s'està posant damunt la taula" ha explicat a Ràdio Sabadell, Tere Ibáñez dels Iaioflautes de Sabadell. I, per això, Ibáñez assenyala que l'objectiu del seu col·lectiu ha de ser "posar fil a l'agulla" per evitar que una situació com la que s'està vivint, avui dia, es pugui repetir. A més, diu la responsable dels Iaioflautes de Sabadell, s'ha de vigilar que la crisi econòmica que arriba pugui comportar noves retallades. I per aconseguir-ho cal que "quan puguem sortir no ens quedem a casa, sinó que sortim als carrers i ho fem amb el màxim de gent possible per denunciar les incompetències o les injustícies que veiem", assegura Ibáñez.

A més, els Iaioflautes també han volgut denunciar la situació a les residències. "Sabadell és un dels pocs municipis de més de 200.000 habitants que no tenen cap residència pública, una única ciutat en aquesta situació" detalla Ibáñez. Una realitat que, diuen els Iaioflautes ja fa anys que es denuncia des de Sabadell, però que no ha comptat amb prou suport per part de la població. I, de fet, Ibáñez assenyala que la crisi del coronavirus ha posat damunt la taula la situació que es viu a algunes residències privades, on "per sobre hi ha el negoci amb usuaris pagant més de 2.000 euros i treballadors que cobren autèntiques misèries".