En directe: De 08:00 a 10:00
Notícies Matí
A continuació:
De 10:00 a 11:00
A les portes de Troia
De 11:00 a 12:00
Generació BSO (R)
D'esquerra a dreta, Soler, Chacon, Ferrer Flamarich i Jordi Cos, de l'OSV | Roger Benet D'esquerra a dreta, Soler, Chacon, Ferrer Flamarich i Jordi Cos, de l'OSV | Roger Benet
18.02.2019 16:10

Un cicle de xerrades per aprendre a escoltar els concerts simfònics i de cambra

El musicòleg Albert Ferrer Flamarich oferirà un cicle de xerrades pedagògiques per explicar els aspectes més rellevants dels concerts que han programat a la ciutat l'Orquestra Simfònica del Vallès i Joventuts Musicals. Es tracta d'una prova pilot que de moment podran gaudir totes aquelles persones que ja hagin adquirit alguna entrada o abonament als concerts de cambra o simfònics en cartell. "És un projecte que hem titulat Enganxa't a la clàssica amb la voluntat de donar un instrument més per acostar la música al públic en general", ha detallat la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. "Pot servir d'efecte crida i facilitar que gent que no es planteja venir a escoltar un concert d'aquests faci el pas", ha subratllat.

La primera conferència serà aquest divendres a les vuit del vespre al Saló del Teatre Principal, abans del concert que impartiran Enric Martínez-Castignani i Albert Guinovart. Flamarich parlarà del contingut del concert de cambra i dels lieds, les cançons dels segles XVIII i XIX. Al llarg de la temporada, el musicòleg també explicarà què és la multi-modalitat, a propòsit de l'espectacle Papà Mozart de Joan Pera i Roger Pera, el 8 de març a dos quarts de vuit del vespre a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia. Abans del concert del Rèquiem de Fauré, el 5 d'abril a dos quarts de vuit a la Vapor Badia, Flamarich explicarà aquest gènere musical. El cicle també inclourà una explicació sobre el violoncel -el 17 de maig a les vuit al Saló del Principal- i l'estructura dels concerts tradicionals abans de la Setena de Beethoven, el 7 de juny a dos quarts de vuit a la biblioteca del centre.

"A Europa i al primer món on la música clàssica té un pes cultural, social i econòmic; aquests projectes pedagògics es fan amb molta recurrència. I aquí a Sabadell no està de més fer-la per aquest públic melòman que segueix l'agenda de concerts", ha valorat el responsable de les ponències, Albert Ferrer Flamarich. Una aposta que també ha estat defensada per Joana Soler, de Joventuts Musicals, que ha afegit que "sembla que la clàssica sigui per nuclis selectius i això és fals. La música és per a tothom. Tot és música i val la pena fer el pas per donar una empenta a les músiques que arriben menys", ha conclòs.