Una jove realitzadora sabadellenca es proposa retratar la lluita clandestina de la resistència franquista
La Paula Gallego té 21 anys i el seu curt, que es dirà Siroco, és el seu treball de final de Grau
Catalunya. Finals dels anys 60. En plena dictadura franquista, s'organitzen reunions clandestines en pisos i cases. Són de signe contrari al règim, i miren de teixir una xarxa clandestina de resistència. A l'altra banda, la “Brigada de Investigación Social”, la branca de la policia encarregada de la repressió política. En aquest marc situa la jove realitzadora sabadellenca, Paula Gallego, el seu primer curtmetratge: Siroco.
De fet, es tracta del seu treball de final de Grau. I l'ha desenvolupat basant-se en els records de les vivències que li havien explicat, en primera persona, el seu avi i el seu tiet. Tal i com explica la mateixa Paula Gallego, recuperar la memòria històrica és un dret, i també un deure, de la seva generació. I més en aquests moments. En aquest sentit, apunta que “hem parlat amb molta gent per informar-nos. Tota la petita història que jo tenia al cap ha anat creixent fins a convertir-se en una trama en majúscules”.
Se'n rodarà una part a Sabadell, i també en d'altres localitzacions com Mataró, al Maresme. Tal i com reconeixia el director de fotografia, Èric de Pablos, tenen una idea molt concreta de com volen portar la història a la pantalla. Apostaran per la foscor: “volem crear un ambient molt recarregat, dur, fosc. Amb ombres molt marcades. Tenim alguns actors que tenen rostres particulars i els hem de saber explotar a la pantalla”.
Paula Gallego i el seu equip han posat en marxa una campanya de micromecenatge per assolir els 2.500€ que els calen per rodar Siroco. Us en podeu fer mecenes fins al 13 de maig.