En directe: De 07:00 a 08:00
Notícies en Xarxa
A continuació:
De 08:00 a 10:00
Notícies Matí
De 10:00 a 11:00
La caixa tonta
En aquesta nova àrea d'investigació conviuran doctors de l'Hospital de Sabadell i de la UAB | Arxiu En aquesta nova àrea d'investigació conviuran doctors de l'Hospital de Sabadell i de la UAB | Arxiu
20.08.2018 16:46

Una quarantena d'investigadors de la UAB i el Parc Taulí integren una nova unitat de recerca en neurociència traslacional

La Universitat Autonoma de Barcelona i la Fundació del Parc Taulí constitueixen una nova unitat de recerca en neurociència traslacional. Aquest nou grup està integrat per un total de 40 investigadors que estaran vinculats a aquesta estructura en diferents graus.

En aquesta nova àrea d'investigació hi conviuran doctors de l'Hospital de Sabadell i també de la UAB, amb l'objectiu de potenciar projectes d'investigació que després derivin en publicacions o en patents aplicables en l'àmbit clínic. El Doctor Palau, que és investigador de neurociència del Taulí, explica els avantatges d'aquesta fusió, que "permet treballar junts a investigadors que treballen al laboratori amb investigadors que treballen amb els pacients, per aconseguir millorar el resultat de la recerca en aquest tipus de malalties del cervell".

Palau assegura que és molt important la investigació d'un tema que és freqüent en el nostre dia a dia, com són les malalties mentals i del cervell, perquè "estem parlant de malalties que afecten gairebé al 30% de la població" entre les quals cita "la depressió, la psicosi". El Doctor Palau explica que els projectes d'aquesta unitat ja estan en funcionament des de fa aproximadament tres anys.

Algunes de les investigacions que realitzen són, per exemple, la creació d'un sistema de realitat virtual per prevenir l'assetjament escolar o la prevenció de la depressió durant l'embaràs, entre d'altres.